avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu un asigurat Carpatica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu un asigurat Carpatica

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:

Acum aproximativ o luna de zile masina mea (la momentul respectiv sofer era altcineva) a fost lovita in trafic de un tir asigurat la Carpatica.

Accidentul s`a produs in conditiile in care masina mea circula pe prima banda (cea de langa trotuar) iar tirul era pe banda de langa axul drumului in depasire. A acrosat masina in partea stanga (aripa spate stanga, usa spate stanga, usa fata stanga, aripa fata stanga) si a scos`o de pe carosabil. Masina a intrat intr`un sant iar apoi a urcat o bordura.
S`au intocmit toate actele, politia a facut constatarile necesare, soferul masinii mele a luat legatura cu cei de la Carpatica ... si de aici incepe problema.
La evaluare in service s`a stabilit ca trebuie schimbata toata partea stanga a masinii, caseta de directie si alte repede ce tin de partea mecanica.
Persoana desemnata de Carpatica sa se ocupe de dosar nici pana acum nu a facut poze tirului respectiv (am inteles ca asta este procedura si pana nu se fac pozele nu se inainteaza dosarul spre aprobare) - cel putin asa sustine. Sunt constient ca va urma o adevarata aventura pentru a`mi recupera dauna. Mai mult de atat, am fost oarecum anuntat (neoficial) ca oricum nu vor accepta sa plateasca pentru ca "nu se vad urme de lovituri pe caseta de directie".

Ce pot face in aceasta situatie?
Cum ar fi cel mai bine sa procedez?

Va multumesc anticipat,
Dragos.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:06, 27 Septembrie 2010
Am inteles ca aceasta societate nu prea vrea sa achite despagubirile...
Cred ca va puteti gandi si la un proces...
Tocmai de aceea am postat pe acest site. Din pacate ma gandesc la un eventual proces, dar as vrea sa stiu cum e cel mai bine sa procedez.

Ar fi bine sa vorbesc de pe acum cu un avocat?
Sa mai incerc sa rezolv pe cale amiabila?
Care ar fi cea mai avantajoasa optiune pt mine?
Ca in orice domeniu, ajutorul unui specialist este indispensabil atunci cand normele si procedurile nu sunt stapanite de catre cel care urmeaza a le folosi.
Prezentarea la o conciliere cu un adversar vadit pornit impotriva oricarei concesii privind plata daune, acesta avand si avantajul "terenului propriu", fara a cunoaste macar "regulamentul", reprezinta un esec indiscutabil.
O eroare este mai greu de reparat dupa,decat a fi evitata inainte.(de a se comite)
Va recomand sa faceti o sesizare la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, pe site-ul www.csa-isc.ro (se poate face on-line). Aveti sanse de raspuns (sper favorabil) in 30 de zile.

Succes!
Sansele de a recupera ceva de la acest asigurator sun infime si de aceea e bine sa contactati un avocat specializat pe astfel de probleme, sa incercati cu ajutorul lui o conciliere si apoi sa actionati in judecata asiguratorul vinovatului. Nici de la CSA nu vad sa obtineti ceva in disputa cu acest asigurator care se bucura de o suspecta acoperire din partea forurilor de resort din Romania.

Alte discuții în legătură

Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)
Asigurare bogdan_leonard bogdan_leonard salut,zilele trecute am lasat masina in parcare si la scurt timp a venit un domn la sediul unde muncesc ca sa-mi spuna ca mi-a busit masina. a doua zi am facut ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii impotriva companiei de asigurari si persoanei fizice in acelasi timp? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Masina mea a fost lovita de o alta masina care nu mi-a acordat prioritate.S-a facut constatarea amiabila si la Carpatica nu s-au facut pozele decat dupa 3 ... (vezi toată discuția)