avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu un asigurat Carpatica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu un asigurat Carpatica

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:

Acum aproximativ o luna de zile masina mea (la momentul respectiv sofer era altcineva) a fost lovita in trafic de un tir asigurat la Carpatica.

Accidentul s`a produs in conditiile in care masina mea circula pe prima banda (cea de langa trotuar) iar tirul era pe banda de langa axul drumului in depasire. A acrosat masina in partea stanga (aripa spate stanga, usa spate stanga, usa fata stanga, aripa fata stanga) si a scos`o de pe carosabil. Masina a intrat intr`un sant iar apoi a urcat o bordura.
S`au intocmit toate actele, politia a facut constatarile necesare, soferul masinii mele a luat legatura cu cei de la Carpatica ... si de aici incepe problema.
La evaluare in service s`a stabilit ca trebuie schimbata toata partea stanga a masinii, caseta de directie si alte repede ce tin de partea mecanica.
Persoana desemnata de Carpatica sa se ocupe de dosar nici pana acum nu a facut poze tirului respectiv (am inteles ca asta este procedura si pana nu se fac pozele nu se inainteaza dosarul spre aprobare) - cel putin asa sustine. Sunt constient ca va urma o adevarata aventura pentru a`mi recupera dauna. Mai mult de atat, am fost oarecum anuntat (neoficial) ca oricum nu vor accepta sa plateasca pentru ca "nu se vad urme de lovituri pe caseta de directie".

Ce pot face in aceasta situatie?
Cum ar fi cel mai bine sa procedez?

Va multumesc anticipat,
Dragos.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:06, 27 Septembrie 2010
Va trebui sa parcurgeti toate etapele, pana la recuperarea banilor, indiferent cum: pe cale amiabila sau in baza unei hotarari judecatoresti.
1. Asiguratorul beneficiaza de trei luni pentru a face toate investigatiile proprii in urma caruia sa va dea un raspuns favorabil sau nu dvs;
2. In caz de refuz, trebuie formulata procedura concilierii si mai trece cel putin o luna;
3. Actiunea in instanta, unde trebuie sa aveti bani pentru plata taxei de timbru, expertiza tehnica auto si avocat;
4. de peste tot, sa cereti chitante pe care sa le depuneti la dosarul cauzei, pentru a recupera sumele cheltuite, la care sa adauga dobanzile si penalizarile pentru refuzul platii despagubirii pe cale amiabila.

cam astia ar fi in mare, pasii care ar trebui sa ii urmati.:)
La mai bine de o luna de zile de la producerea accidentului, am reusit sa pun la dispozitia celor de la Carpatica tirul caruia nu puteau sa`i faca poze (cu toate ca nu era sub nici o forma datoria mea). In tot acest timp, cel ce se ocupa de dosar imi spunea ca nu i se raspunde la telefon si nu are cum sa dea de tirul respectiv - lucru care s`a dovedit a fi total neadevarat.
Acum am confirmarea telefonica (deci verbala) din partea lor ca toate actele au fost depuse si ca nu mai au nevoie de nimic pentru a mi se da acordul de intrare in service al masinii ...

Inca nu am luat legatura cu un avocat pentru ca am sperat ca voi reusi sa colaborez cu ei, dar se pare ca nu functioneaza decat prin atitudine autoritara si amenintari.

La ce sa ma astept in continuare? Imi poate recomanda cineva un avocat ?

P.S. Va multumesc pentru raspunsurile prompte.
Mergeti la cel mai apropiat tribunal sau judecatorie si va puteti adresa la avocatul de serviciu care va poate recomanda unul. Avocatul de serviciu il gasiti fie la intrare fie intr-un birou pe care este scris titlul de ''AVOCAT DE SERVICIU".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurătorul meu a respins dosarul de daună pentru că, din cauza șocului și din neștiință, am preluat vina accidentului asupra mea. ce pași trebuie să urmez acum? georgells georgells Buna seara. Acum 3 luni de zile am fost implicat intr-un accident de circulatie intr-un sens giratoriu. Eu, proprietarul unui autoturism eram pe banda din ... (vezi toată discuția)
Asigurare bogdan_leonard bogdan_leonard salut,zilele trecute am lasat masina in parcare si la scurt timp a venit un domn la sediul unde muncesc ca sa-mi spuna ca mi-a busit masina. a doua zi am facut ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii impotriva companiei de asigurari si persoanei fizice in acelasi timp? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Masina mea a fost lovita de o alta masina care nu mi-a acordat prioritate.S-a facut constatarea amiabila si la Carpatica nu s-au facut pozele decat dupa 3 ... (vezi toată discuția)