Ajutatima va rog cu un raspuns,in urma cu 2 ani am luat o linie de credit cu garanti de la o banca,aceea banca nu a binevoit sa prelungeasca sau sa restructureze creditu asa ca am ajuns in imposibilitatea de a mai rambursa creditu si mam trezit ca o sa raman fara nimic.Mentionez ca in urma cu 2 ani creditul a fost luat pe firma si ca terenu si casele girate la banca au fost dobandite printrun contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,pe contractul de credit si de garanti intretinutul nu a semnat am vreo sansa de castig daca intretinutul ma da in judecata sasi recupereze bunurile.Va rog urgent deja am primit somatie de executare.MULTUMESC
Intretinutul si-a pastrat cumva dreptul de uzufruct asupra bunurilor intrainate? Pentru ca daca aceasta e realitatea atunci banca poate sa scoata la vanzare bunurile insa uzufructuarul ramane sa le foloseasca si sunt putine sanse sa cumpere cineva.
Daca nu si-a pastrat uzufructul nu va poate da in judecata pentru a-si recupera bunurile ci pentru a va obliga fie sa va executati obligatia de intretinere fie pentru ca in urma desfiintarii contractului de intretinere din culpa d-voastra sa va oblige la plata unei sume de bani care sa fie echivalentul bunurilor care v-au fost date.
Da, este foarte important de stiut daca respectivul are si dreptul de uzufruct.
Poate sa dobandeasca banca nuda proprietate dar ar prefera sa primeasca banii de la dvs.
Nu stiu ce inseamna uzufruct,tot ce va pot spune este ca intretinutul si dat acordul scris la notariat ce sanse credeti ca am.Multumesc frumos pentru raspunsuri.
@dana/80 Nu va putem raspunde pana nu stim ce s-a prevazut in acel contract. Ganditi-va ca eram medici si v-am fi intrebat daca aveti dureri si ne-ati fi scris ca nu stiti ce-s alea "dureri".
Dreptul de proprietate naste in favoare proprietarului trei drepturi:
a) uzul bunului, adica folosirea lui
b) culegerea fructelor bunului - notiune prin care se inteleg atat fructele naturale pe care bunul le produce d unul singur cat si fructele industriale si civile (de exemplu chirii)
c) dreptul de a dispune juridic de bun, adica de a-l instraina.
Uzufructul este despartirea lui a)+b) de c) adica dreptul de a folosi bunul si de a-i culege fructele trece la o persoana pe durata vietii sale sau pe max 30 de ani iar dreptul de a instraina bunul la alta persoana.
In multe contracte cu caluza de intretinere, intretinutul isi pastreaza uzufructul atat pentru a nu fi dat afara de intretinator cat si pentru a avea un fel de garantie contractuala ca cealalta parte va executa contractul de intretinere.
In aceasta ipoteza, daca si numai daca se poate aplica spetei d-voastra nu cred ca ar dori cineva sa cumpere un bun daca intretinutul are dreptul de uzufruct.
Domnule draga,iti multumesc pentru raspuns problema e ca atunci cand sa semnat contractul de credit intretinutul si dat acordul pentru garanti.Acest acord poate fi dat jos?
Furt ?
F1PAR2
Buna seara.
In anul 2004 am cumparat un teren , iar in contractul de vinzare cumparare scrie asa>
eu cumparatorul intru in stapinire de drept azi, data ... (vezi toată discuția)
Camin de batrani
ppetruta
Buna ziua,
am urmatoare situatie, am o batrana in intretinere care vrea sa-mi lase mostenire apartamentul, ma intereseaza ce se intampla cu apartamentul in ... (vezi toată discuția)