avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca 2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca 2008

Va rog indrumati-ma - daca in contractul colectiv de munca la nivel de societate este necesar sa adaug articolul prin care se mentioneaza ca la 01.07.2008 se modifica salariul de baza minim brut negociat de 540 lei, adica 3.18lei/ora? Hotararea de guvern este evaziva in acest sens?
Multumiri Iulia.
Cel mai recent răspuns: ContSters63174 , utilizator 11:05, 27 Ianuarie 2009
iulia13 a scris:
Va rog indrumati-ma - daca in contractul colectiv de munca la nivel de societate este necesar sa adaug articolul prin care se mentioneaza ca la 01.07.2008 se modifica salariul de baza minim brut negociat de 540 lei, adica 3.18lei/ora?


Daca conducerea accepta acest salar minim ( sau unul mai mare ) nu aveti nimic de a aface cu hotararea guvernului. incercati sa ii convingeti ca e bine ca salariul minim sa fie mai mare decat cel dat de guvern ca au o bila alba la angajati. Pot sa faca si reclama interna cu "bunavointa" de care dau dovada. Puteti sa le spuneti ca oricum salariul minimn se va mari si nu e vorba decat de niste luni in plus care nu afecteaza societatea prea mult dar pune intro lumina favorabila conducerea ceea ce nu e putin lucru.
Hotararea guvernului se aplica pentru cei care nu au contract colectiv de munca.

clauzele minime din contractul colectiv la nivel national, sau la nivel de ramura....trebuie aplicate la toate societatiile ce au peste 21 de salariati si unde se impune contract colectiv la nivel de societate.
introducerea, modificarea sau completarea articolelor din CCMla nivel de societate se face prin acordul reprezentantilor societatii
Clauzele contractului colectiv de munca la nivel national isi produce efecte pentru toţi salariaţii încadraţi în toate unităţile din ţară (art.11 ali.1 lit.c din Legea nr.130/1996).
Guvernul stabileste numai salariul minim brut pe tara garantat in plata. Prin contractele colective de munca se pot negocia salarii care au o valoare peste acest salariu minim.
De fapt, de la 1 iulie 2008 modificarea salariului minim brut pe tara garantat in plata este conditionata de indeplinirea celor 3 indicatori : creşterea produsului intern brut, ţinta de inflaţie, precum şi de nivelul productivităţii muncii.

Lucrez cu fractiune de norma la o societate cu 24 salariati cu contracte individuale de munca .ce sa fac?inteleg ca ar trebui sa aplicam si noi contractul colectiv de munca la nivel de societate dar pe cuvant daca stiu ce ar putea sa contina un astfel de contract .asi dori daca are cineva un model sa ma inspir VA ROG SI MULTUMESC
Te poti inspira din Contractul colectiv de munca la nivel national sau daca vrei lasa o adresa de mail si vei primi unul la nivel de unitate :)

Alte discuții în legătură

Aplicare contract colectiv de munca ROMI.BOTA ROMI.BOTA Va rog sa-mi spuneti care sunt temeiurile juridice de aplicare a salariului minim de 600 lei stabilit prin Hotarare de Guvern si la CCM unic la nivel national ... (vezi toată discuția)
Salariul taximetristilor? bobo24 bobo24 ce salariu trebuie sa aiba un taximetrist? (vezi toată discuția)
Salariul minim va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei chestiuni: salariul minim pe economie este de la 01.02.2005 in cuantum de 3.300.000 lei ?

timi (vezi toată discuția)