Daca tin contabilitatea ca expert contabil CECCAR, inregistrat la finante, si facturez lunar serviciile de tinere a contabilitaii catre clientul meu, eu avand contract de munca si cu alta firma la care lucrez cu norma de 8h, ce obligatii declarative/plata am legat de CAS si CASS? Eu sunt considerat dependent de client, imi va plati el CASS, CAS, somaj ca unui salariat sau eu voi plati doar CASS la , sa zic ca aleg 670 lei? Am solutie sa ma dovedesc a nu fi dependent de client? Este bine sa ma angajez la el cu 2 ore? La ce mai este util CECCAR-ul daca toti expertii tind sa se angajeze decat sa profeseze ca PFA ?
Multumesc.
d-voastra tineti evidenta contabila in baza contractului de prestari servicii
societatea va plateste in baza factirii emise, iar d-voastra platiti restul taxelor conform regimului pfa (procentul e destul de mare. mai bine faceti firma, e mai avantajos)
G David a scris, in topic dublat (care a fost sters):
De unde s-a tras concluzia ca este o activitate dependenta? Se indeplineste cel putin un criteriu prevazut la art. 7, pct. 2.1? Profesiile libere sunt considerate independente. In acest caz se datoreaza contributie de sanatate de 5,5% din venitul net.