avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... refacere act de sesizare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

refacere act de sesizare

Daca instanta a trimis cauza inapoi pentru refacerea rechizitoriului, daca actiunea penala a fost pusa in miscare in timpul urmaririi penale, ea ramane pusa in miscare daca s-a trimis rechizitoriul inapoi parchetului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: whc983 , utilizator 14:19, 3 Octombrie 2011
banuiesc ca s-a trimis la parchet pentru completarea cercetarilor nu pentru refacerea rechizitoriului caz in care actiunea penala e oricum pusa in miscare.
poate ca rechizitoriul avea grave erori
Referitor la restituirea cauzei pentru refacerea rechizitoriului, am tot cautat, si in lege, si in jurisprudenta si nu am gasit niciun termen in care procurorul trebuie sa indrepte aceste neregularitati indicate de catre instanta.Adica, in situatie in care se dispune restituirea pentru refacerea actului de sesizare, procurorul poate sa faca acest lucru intr-o luna, 2,3, sau intr-un an,2,3 deoarece legea nu impune niciun termen.Ideea este ca procurorul ar putea taragana refacerea, deoarece instanta a acordat un termen inainte de aceasta solutie si parchetul nu a trimis lamuririle solicitate de catre instanta, motiv pt care s-a dispus refacerea actului de sesizare.
Acum urmeaza recursul si intrebarea mea este urm: vi se pare aberant daca solicit instantei sa mentina hotararea insa, sa dispuna un termen rezonabil in care sa se refaca?
Argumentele ar fi ca legea nu interzice, defapt nu distinge(si da, stiu, ubi lex non distinguit :p dar facem abstractie), celeritatea procesului penal, in cazul in care nu exista un termen, refacerea poate dura foarte mult, lucru care ii poate dauna clientului deoarece se afla intr-o situatie incerta si neplacuta, el are calitatea de inculpat si vrea sa lamureasca aceasta situatie, sa-si demonstreze nevinovatia, si cel mai important, instanta a mentinut restrictiile impuse inculpatului,obligarea de a nu parasi tara, a mentinut si masurile asiguratorii, ori, inexistenta unui astfel de termen ii dauneaza profund clientului din mai multe puncte de vedere...Deci, este aberant daca cer un termen??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea cauzei pentru refacere rechizitoriu whc983 whc983 Referitor la restituirea cauzei pentru refacerea rechizitoriului, am tot cautat, si in lege, si in jurisprudenta si nu am gasit niciun termen in care ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara poate trimite un dosar in judecata daca parchetul a considerat ca nu e cazul? desirelia75 desirelia75 daca solutiile date de parchet in urma unor cercetari penale nu sunt cu trimitere in judecata, camera preliminara are posibilitatea sa spuna ba da, e cu ... (vezi toată discuția)
Daca ma puteti lamuri Marius padurar Marius padurar estimata: 09:00 Complet: CCT 4 (SD) Tip solutie:  Solutia pe scurt: În baza art. 347 alin. 3 Cod de procedură penală, coroborat cu art. 345 alin. 2 şi ... (vezi toată discuția)