buna dimineata! am nevoie de ajutor ......am trait in concubinaj cu cineva timp de 2 ani,inainte de a ma muta cu el am cumparat o masina care este pe numele meu si acum ne-am despartit iar el nu-mi da masina si nici actele masinii,am facut plangere si declaratii la politie insa totul decurge foarte incet,daca platesc o platforma sa iau masina din fata blocului incalc vreo lege???? va rog sfatuiti-ma ce sa fac??
Buna dimineata
Fostul dvs concubin prin faptul ca refuza sa va restituie bunul savarseste infractiunea de "abuz de incredere" numai in cazul in care ATENTIE ati solicitat sa va restituie masina si puteti face dovada refuzului acestuia altfel, in cazul in care nu exista un raport patrimonial in baza caruia detine masina, nu se poate retine infractiunea de abuz de incredere, ci este o infractiune de furt.
De altfel, daca veti urca masina pe o platforma si el va anunta ulterior politia ca a disparut masina din parcare puteti fi acuzata si dvs de furt.
Posesia exercitata de o alta persoana decat proprietarul bunului poate fi legitima sau nelegitima.
Posesia legitima (era in posesie legitima in timpul concubinajului) este aparata impotriva oricui, chiar si impotriva proprietarului, care se face si el vinovat de savarsirea infractiunii de furt, daca se ia bunul, in conditiile al. 1 art. 208 c.p., deoarece, potrivit al. 3 al aceluiasi text, fapta constituie furt chiar daca bunul apartine in intregime sau in parte faptuitorului, dar in momentul savarsirii acel bun se gasea in posesia sau detentia legitima a altei persoane.
Plangerea dvs trebuia adresata judecatoriei teritoriale din a carei raza faceti parte si nu politiei in cazul abuzului de incredere.
Succes
Informatie
elenamanea
BUNA ZIUA,
TRAIESC IN CONCUBINAJ CU UNBARBAT DIN SEPTEMBRIE ANUL CURENT,INTR-O GARSONIERA CU CHIRIE.PENTRU ACEASTA GARSONIERA A FOST FACUT UN CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)