avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz de incredere

I-am dat sotului verisoarei mele masina sa o foloseasca jumatate de an, cat a a avut masina stricata si eu am fost la lucru in strainatate. Doar ca acum nu mai pot sa imi iau masina inapoi. Desi vechiuta am avut grija de ea si asta cara acum cu ea pt ca e producator agricol. I-am spus, i-am scris, am facut notificare oficiala, plangere penala, dar se misca foarte greu, e si program de vacanta. Ce pot sa fac? Daca ma duc si iau numerele de inmatriculare sau rotile, avand in vedere ca e masina mea, se poate? Certificatul de inmatriculare e la nemernic.
Daca ma duc si iau numerele de inmatriculare sau rotile, avand in vedere ca e masina mea, se poate?

Nu, puteti fi acuzat de furt.
Asteptati sa rezolvati pe cai legale.
Dar daca aveam masina in fata portii si luam numerele sau cauciucurile de pe ea tot furt era?

ART. 228*)
Furtul c.p.
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.
(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.

Tocmai. Alineatul 2 zice in "posesia legitima". Nu detine legal masina. Nu are vreo hartie pe care sa figureze numele lui, nu am semnat nimic.
Faceti asa cum va spun, dvs i-ati dat-o, de buna voie. Daca nu v-o restituie se poate face vinovat de savarsirea infractiunii de abuz de incredere, ati depus plangere, mai departe, lasati organul judiciar sa-si faca treaba.
Banuiesc totusi ca are si el o varianta, ii datorati cumva bani?

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere in concubinaj geanina2011 geanina2011 buna dimineata! am nevoie de ajutor ......am trait in concubinaj cu cineva timp de 2 ani,inainte de a ma muta cu el am cumparat o masina care este pe numele ... (vezi toată discuția)
Masina imprumutata mihai133 mihai133 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Acum 6 luni am imprumutat masina unui prieten pentru suma de 1000$. Masina este pe numele tatalui meu. Toate actele sunt la ... (vezi toată discuția)
Incadrare noul cod penal geo-vem geo-vem Ce incadrare ,pedeapsa ,este dupa noul Cod Penal pentru spargeri de noapte si furt de masini ,mentionez ca este vb de 3 trei persoane implicate. Va ... (vezi toată discuția)