avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recurs sentinta - in proces cu politia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recurs sentinta - in proces cu politia

Buna ziua! Am o mare nelamurire si sper sa ma ajutati.Un prieten de-am meu este taximetrist si a fost oprit de politie pe motivul neacordarii de prioritate pietonilor de pe sensul opus de mers pe o trecere prevazuta cu zona de refugiu.Chiar daca prin stanga lui trecuse un alt auto,doar pe el l-a amendat(pentru ca este taximetrist, vorba organului)...A facut contestatie la judecatori, prezentand ca martori clientii din masina(care erau cunostinte dar se poate demonstra ca a facut cursa pe baza zet-ului din acea zi)...Se pare ca nimic din acestea nu a contat deoarece judecatoria i-a respins cererea de anulare a procesului verbal de suspendare a permisului(1 luna).Inrebarea mea este : se mai poate formula recurs (deoarece am auzit ca la acest gen de procese cu politia nu se mai poate face recurs la decizia judecatorului.).Precizez ca politia nu a depus nici o proba la dosar.
Sper sa ma ajutati,
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Otava , Practician in insolventa 13:48, 28 Martie 2011
Dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 202/2010, nu se mai pot ataca deciziile judecatoriilor in aceste cauze cu recurs.
Si atunci ce sfat imi dati? Se poate amana data predarii permisului sau reducerea perioadei suspendate?
Perioada de suspendare nu se reduce la mai putin de 30 de zile, iar amanarea predarii nu stiu sa fie posibila. Poate va poate spune un alt coleg de forum mai mult privind amanarea, dar nu cred ca sunt sanse.
Imi pare rau, dar eu nu cred ca puteti face altceva decat sa asteptati trecerea celor 30 de zile.
Depinde ce se specifica in cuprinsul procesului-verbal cu privire la suspendare. Spre ex, exista cazuri in care agentul constatator nu dispune masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce ci doar masura tehnico-administrativa a retinerii permisului de conducere, caz in care, luarea masurii complementare ulterior incheierii pv este nelegala. Acesta idee se bazeaza pe principiul ca agentul constatator la incheierea pv-ului poate dispune si sanctiuni.
Ma gandesc ca mai poate solicita eventual un cazier auto pentru a vedea exact situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)
Ma poate ajuta cineva? Cristianhurezan Cristianhurezan Am permisul suspendat 90 zile,pentru depasirea vitezei;exista vreo posibilitate sa-mi recuperez permisul, mai repede,deoarece risc sa raman fara slujba. Va ... (vezi toată discuția)
Contestatie permis suspendat cata06 cata06 mi-a fost suspendat permisul pentru alcool 0.39(contraventie) 90 zile si am depus o contestatie la tribunal ,de unde mi s-a eliberat un certificat de ... (vezi toată discuția)