avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FURTUL DIN APARTAMENT IN COTA PARTE 1/2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FURTUL DIN APARTAMENT IN COTA PARTE 1/2

VA MULTUMESC PENTRU SFATURI CARE AM PRIMIT SI CU CARE AM RESOLVAT: AM INTRAT IN APARTAMENTUL SI CINE ERA ACOLO, A PLECAT.
TREBUIE SA PRECISES CA APARTAMENTUL A DI COTA PARTE LA MINE SI COTA LA CONCUBINA, IN URMA LA O CONTRACT DE VINZARE/CUMPARARE IN FAVOREA IEI DIN TRE ANI DE ZILE INAINTE, SI COTA MEA, IN URMA LA O SENTINTA JUDECATORESCA DE UN AN DE ZILE IN URMA.
DAR, IEU DEJA LOCUIEO IN APARTAMENT RESPECTIV DE 15 ANI DE ZILE
SI IN MOMENTL IN CARE S-A TRECUT APARTAMENTUL INTEGRAL PE NUMELE CONCUBINA, AVEO DOI DOCUMENTE: O SCRISOAREA PRIVATA CU CRE EA DECLARAVA CA AM DREPT DE LOCUINTA ACOLO, SI O CONTRACT DE COMODAT PENTRU SEDIUL FIRMA MEA (CONTRACT SI ACUMA VALABIL).
CAND EA A SCHIMBAT USA SINS AFARA (DE DOI ANI DE ZILE) AM TRIMIS LA EA PRIN AVOCAT, O SCRISOAREA PRIN CARE PUNEO IN EVIDENTA O INVENTAR DE TOATE BUNURILE IN APARTAMENT, 100% DE LA MINE, DE 15 ANI IN URMA, SI CULE SI ACTELE FIRMEI)
IN 25 MARTIE (DE TRE ZILE) AM INTRAT IN APARTAMENT: SA RIDICAT SI CANDELABRI, HAINELE, FARFURIE, OALE, PROSOAPE, MOBILA, FRIGO, MASINA DE SPLATA, COMPUTERS FIRMEI ECC.
CINE A LOCUIT ACOLO (PRIETENA IEI SI CONCUBINUL) SPUNE CA A RIDICAT TOT FOSTA MEA CONCUBINA (CARE NU SE INTOARCE DIN ITALIA DE UN AN DE ZILE), POSIBIL CA EA A LOCUIT ACOLO IN O APARTAMENT GOL?
INTREBAREA: IMPOTRIVA CINE POT SA DEPUN O PLINGERA PENTRU CE A DISPARUT, SICE FEL DE PLINGEREA??
CE POSIBILITATEA AM CA PLINGEREA SA AIBA O SOLUTIA, DIN MOMENTUL CA FOSTA CONCUBINA S-A DUS IN ITALIA SI NU STIU UNDE (EA ARE DOMICILIU INCA IN APARTAMENTUL DE MAI SUS)
VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR. PICCOLI
Cel mai recent răspuns: Giuliano Piccoli , utilizator 11:07, 25 Iunie 2012
In aceste conditii va trebui sa depuneti o plangere la sectia de politie de care apartineti pentru savarsirea infractiunii de furt. De restul , se vor ocupa ei in sensul ca vor stabili daca bunurile au fost luate de catre fosta concubina sau de prietena acesteia. Chiar daca au fost luate de catre fosta concubina si bunurile va apartin se va retine tot infractiunea de furt (probabil art.210 Cod Penal) intrucat au fost luate fara consintamantul dvs. Politia va instrumenta cauza si o va trimite la parchet si ulterior in instanta. Nu are nici o importanta faptul ca este in italia o vor gasi ! Succes
ASTA DIMINIATA, AM FOST LA POLITIA DIN ARAD, SI M-A RASPUNS CA
FURT INTRE CONCUBINI, NU EXISTE, TREBUIE SA FAC O PROCES CIVIL.
ESTE EXACT??
MCI
Este ingrijorator ca Politia din Arad fara sa faca cercetari pentru a stabili persoana faptuitorului v-a trimis la instanta de judecata....
Art. 210 Cod penal stabileste ca : " furtul săvârşit între soţi se urmăreşte penal numai la plângerea prealabilă a părţii vătămate, care, conform art.279 alin.2 lit.a Cod pr.penală, se adresează direct instanţei de judecată.
Această instanţă este judecătoria, indiferent de valoarea bunurilor sustrase, legea nefăcând nici-o diferenţiere sub acest aspect."
In cazul dvs. relatia de concubinaj nu indeplineste elementele constitutive ale infractiunii prev. si ped. de art 210 cod penal atat timp cat ati precizat ca intre concubina si dvs exista un contract de comodat valabil. Faceti o cerere catre comandantul sectiei de Politie in care cereti sa se faca cercetari si in care sa aratati ca aveti un contract de comodat valabil si ca nu se poate retine art.210 cp pentru care legea prevede ca trebuie sa va adresati instantei de judecata. Motivele pentru care nu se poate retine art. 210 ?
[b]Furtul savarsit intre soti ori intre rude apropiate, sau de catre un minor in paguba tutorelui sau, ori de catre cel care locuieste impreuna cu persoana vatamata sau este gazduit de aceasta, se urmareste numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Nu erati "soti" , nici "rude apropiate" , nu locuiati "impreuna cu faptuitorul la data comiterii infractiunii" , si datorita faptului ca aveti un contract valabil nu poate fi vorba nici de "gazduire". Asa ca se poate aplica prevederile art.208 cp fara probleme, "NUMAI SA SE VREA" Daca nu primiti raspuns de la Politie in termen de 30 de zile reveniti pe forum si vedem cum va putem ajuta.
Buna ziua, dupa o an de zile am avut o respuns de la Parchet in legatura cu plingerea penala de furt depusa in data 19/05/2012:
- am depus plingerea direct la Parchet.
- dupa 6 lune, in octombrie, inca nu am stiut nimic, si m-am adresat la Parchet si mi si a raspuns ca dosar este la Politia din Arad.
- m-am adresat la Politia: problema a fost, mi si a spus, ca politistul cu dosar meu, a fost
bolnav si nu a potut desfasurare lucrarea.
- in noiembre politistu m-a raspuns ca a trimis dosar la Parchet.
- la 15 dicembrie 2011 m-am dus la Parchet si mi si a raspuns ca dosarul este inca la Politia.
- in februarie 2012 am pus o avocat sa suna la Politia din Arad si sa cera care este situatia, si raspuns a fost ca trebuie sa asteptam sa se examinase casul.
- in aprile (nu ma amintasc data) am fost la Politie dia Arad, cu apuntament si cu un avocat.
Sefu de sectia de furt in apartament a confirmat ca politistul a fost bolnav, nu a potut sa lucreaze si cand s-a intors la lucru a remas putin si a dat demisia dar, m-a asicurat (seful)
ca in 15 zile incearca sa da o solutia.
- dupa aproape o luna a ajuns la mine solutia de la Parchet: Politia spune ca a trecut prea
mult timp, cu motivul ca am avut sentinta cu care sunt proprietarul in 2/6/2010 si am depus
plingerea in data 19/05/2011.
- precis ca este adevarat: am avut sentinta in data 2/6/2010 dar, fosta concubina a depus recurs si sentenza definitiva a fost in octombrie 2010, dupa care a trecut mai mult de o luna pentre redactarea, dupa care a trebui sa cer in tribunal "imputernicirea" (cred ca asa se spune) de sentinta definitiva. Cu sentinta imputernicita m-am dus la politia sa m-a fac sa intru in apartament: raspuns, Politia nu se pune in problemele aste. M-am dus la doi executoari judecatoresti: raspuns, ei nu poate sa face nimic. M-am ds la un avocat care a cerut o hotarirea presidentiala sa m-a fac sa intru: respinsa.
- Am avut o conostinta cu un domn de la Politia, cara m-a trimis la un politist sa depun o plingerea pentru tulburarea de posesia si politistul s-a actionat: a cheamat chiriasi si
a evidentiat plingerea si a acordat ei doi septimane de timp sa se duca de la apartament.
- In data 25 martie 2011, mi s-a predat cheia in mano la avocat si am potut sa intru in
apartament cu martori si am constatat furtul de toatul ce era in apartamen respectiv.

Intrebare:
-eu am constatat furtul in data 25/03/2011 si am depus plingerea in data 19/5/2011,
cu martori care stia situatia de apartamentul meu (nu a fost audiat nimen, nic eu) si dupa un
an de zile ma sa spune ca am intirziat.
-a trebuit ca incep plingere in data 2/6/2010 chiar dac nu puteo sa intru in apartament si sa stiu situatia?

Merci, cer scuze de eroari si de lungimea mesajul. Piccoli

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire de o decisia penala Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli AM AVUT IN CHIRIA O RESTORANT, CARE ERA PUNCT DE LUCRU. SEDIUL FIRMEI ERA ACASA LA FOSTA CONCUBINA MEA, CU CONTRACT DE COMODAT. CONCUBINA, M-A SCHIMBAT USA ... (vezi toată discuția)
Este o termen pentru cercetarea de la o plingerea penala? Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli Buna, Am depus o plingerea penala la Parchetul din Arad in data 20 mai 1011, pentru ce me se a furat (golit) tot din apartamentul. In octombrie inca nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuiele de bloc neplatite si mobila ecc. furate Giuliano Piccoli Giuliano Piccoli BUNA ZIUA, AM DIVENIT PROPRIETAR CU COTA 1/2 DE UN APARTAMENT, PRIN SINTINTA DE TRIBUNAL ARAD IN OCTOMBRIE 2010. IN APARTAMENT ERAU CA CHIRIASI (CU CONTRACT ... (vezi toată discuția)