Buna ziua. Incepand cu luna ianuarie trebuia conform dosarului depus in decembrie 2010 trebuia sa ne vina alocatia de 200lei pt bebe. Am asteptat degeaba pana acum si interesandu-ne la respectiva agentie care se ocupa de ele am primit urmatorul raspuns- copilul meu a fost inregistrat pe numele fostei sotii a sotului meu cu care acesta mai are un minor ramas in ingrijirea ei si care beneficiaza de alocatie de 42lei si alocatia bebelusului meu a mers la acea familie aflata intr-un alt oras si mai mult aceasta a si incasat-o pana acum de la posta. Se pare ca la introducerea cnp ului sotului meu nu s-a mai uitat nimeni cine este mama si care este adresa unde se va trimite aceasta alocatie. Bineinteles ca fosta sotie nici nu se gandeste deocamdata sa ne restituie banii, iar la alocatii de stat ni se spune ca nu crede ca a incasat altcineva banii ca nu avea voie din moment ce mandatul era pe numele sotului meu. Ce putem face in acest caz?
Va trebui ca sotul sa faca o cerere la Serviciul Alocaţii şi Indemnizaţii din cadrul Direcţiei Protecţie Socială in care sa faca dovada noului domiciliu si sa arate ca alocatia a fost ridicata de catre fosta sotie a acestuia fara drept. De asemenea, va trebui sa mearga la oficiul postal de unde a fost ridicata alocatia si sa discute cu dirigintele postei pentru a nu se mai repeta acest incident.
Aceasta e varianta simpla prin care veti beneficia incepand cu luna viitoare de alocatie dar nu veti intra prea curand in posesia banilor deja ridicati.
Daca vreti sa va complicati insa, aveti la dispozitie sectia de politie de pe raza careia domiciliaza fosta sotie unde puteti depune o plangere cu privire la comiterea infractiunii de fals sub semnatura privata (intrucat fosta sotie a semnat in mod repetat cu intentie in locul sotului la ridicarea unor sume de bani care nu i se cuveneau .In aceste conditii veti intra si in posesia banilor pe care i-a ridicat pana acum dar sa nu va asteptati sa se intample prea curand.
Ce s-a intamplat este din vina functionarilor .
Dumneavoastra trebuie sa faceti o cerere, sa o depuneti acolo, cu nr de inregistrare, sa semnalati in cerere neregulile si ce vi s-a raspuns de catre functionari.
Cererea trebuie adresata Directiei Muncii si Protectiei Sociale.
Directia este obligata sa emita decizie pentru recuperarea banilor, acea decizie va constitui titlu executoriu, sa scrieti si asta in decizie.
A fost greseala functionarilor directiei si tot functionarii Directiei trebuie sa si-o asume.
Decizia de recuperare a banilor, trebuie transmisa in termen de 15 zile acelei doamne ce a ridicat banii, in mod nejustificat.
Biroul de prestatii sociale ar trebui sa va trimita banii retroactiv, si sa nu va mai intereseze pe dv cum isi recupereaza ei banii; incercati sa scrieti in cerere sa va trimita banii retroactiv, pentru ca este dreptul copilului dv, de ce el sa sufere din cauza greselii unor functionari, nu este problema dv ca ei au facut acea greseala, sa si-o asume.
Nu m-ar mira sa fie vorba de Ploiesti, ei sunt as la asa ceva.
Daca in 15 zile nu primiti nici-un raspuns, adresati-va Ministerului Muncii cu o sesizare si va garantez ca acei functionari vor regreta ca nu si-au indreptat greseala.
Alocatie
Ami1234
Cum pot afla dacă alocația a fost ridicată? Alocația vine la domiciliul tatălui copilului și el îmi zice ca nu a ridicat-o dar nici nu vrea sa mergem la ... (vezi toată discuția)