avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu probleme

Buna ziua
Ma poate ajuta cineva cu o informatie : o ruda m-a dat in judecat pentru a imparti o succesiune de 1,4 ha.Noi am refuzat initial succesiunea datoirta faptului ca mai era un var indreptatit la succesiune dar care nu a facut cerere."Judecatorul" a hotarat ca noi trebuie Sa-i vindem rudei partea noastra pentru a preveni faramatirea terenului ( este vorba de 1775 mp de fiecare) .Eu nu vreau sa vand lui intrucat ne-a mai inselat cu vreo 30 HA si vreau sa includem si cealata ruda asa cum este corect.cUM TREBUIE SA PROCEDEZ
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:26, 28 Martie 2011
Buna dimineata .
Nu este clar daca varul ,,agreat" de dvs.nu a depus nici o cerere de optiune succesorala ,de acceptare sub beneficiu de inventar,sau de refuz a succesiunii . Daca nu a depus nici o cerere din acestea doua ,inseamna ca acesta este acceptant pur su simplu ,si nu poate fi indepartat de cineva de la succesiune,in afara autorului succesiunii .Daca nu au trecut 6 luni de la deschiderea succesiunii,acesta se mai poate interesa de drepturile lui succesorale .
Cu privire la modul de iesire din indiviziune, consider ca ,despre acest lucru pot hotari numai titularii coproprietari si cand acest lucru nu este posibil,poate interveni instanta de judecata pentru solutionarea neantelegerii,sau mai nou, prin mediator inaintea judecatii .
Marius Bote .
Nu exista certificat de mostenitor? Nu e clar cum
"am refuzat initial succesiunea datoirta faptului ca mai era un var indreptatit la succesiune"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere solidara pe art 138 din l 85/2006 vio c vio c intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. ... (vezi toată discuția)
Prescriere antecontract vanzare cumparare ? Ignition2you Ignition2you Am mostenit un antecontract de vanzare cumparare din 2000 al unui teren agricol, in care figureaza ca vanzatorii au primit deja banii. Exista vreun termen de ... (vezi toată discuția)
Transfer dosar succesoral manona_1511 manona_1511 Buna ziua, as dori sa stiu daca este posibil transferul unui dosar succesoral de la un notar la alt notar de pe raza aceleiasi judecatorii? Am nevoie sa se ... (vezi toată discuția)