Buna ziua numele meu este Valeriu si asi vrea sa va adresez urmatoarea intrebare:
Cum se pedepseste amenintare si lovirea martorului implicat intr-un proces civil de evacuare silita?
_Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Persoana vatamata are certificat medico-legal?Daca are, cate zile, de incadrare medico-legala, a primit?
Amenintarea se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani, sau cu amenda, iar lovirea cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda, insa daca fapta a cauzat vatamari ce necesita pt vindecare mai mult de 20 zile, pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Insa pt amenintare pedeapsa nu poate fi mai mare decat pedeapsa pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
Daca amenintarile si lovirile au fost in scopul de a impiedica martorul de a participa la procesul civil atunci vom putea vorbi de infractiunea de la art 261ind1 C.pen "impiedicarea participarii in proces" impiedicarea participarii intr-o cauza penala, civila, disciplinara sau orice alta cauza, a unui martor, expert, intarpret sau aparator, savarsita prin violenta, amenintare sau prin orice alt mijloc de constrangere indreptat impotriva sa ori a sotului sau a unei rude apropiate.
Martorul trebuie sa isi scoata certificat medico-legal pt a se stii de cate zile de ingrijiri medicale a avut nevoie.
Plangere penala
krs23
Buna seara.As dori sa depun si eu plangere penala la parchetul local pentru insulta, calomnie, amenintare, lovire si vatamare corporala....mentionez ca am ... (vezi toată discuția)