avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... licenta transport persoane microbuze 8+1 locuri
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

licenta transport persoane microbuze 8+1 locuri

Buna ziua
Am 2 microbuze 8+1 locuri cu care facem transport ocazional international. Detinem societate comerciala cu codul CAEN corespunzator, autorizatie de functionare de la primarie, licenta de transport de la primarie. Acum cateva luni am primit amenda pe teritoriul Germaniei ca nu avem licenta de transport de la ARR. Am vorbit cu cei de la ARR din Caras si Bucuresti iar acestia sustin ca nu au baza legala pt licentiere microbure 8+1 numai de la 9 locuri in sus.
Ce sa fac pt rezolvarea problemei deoarece la fiecare cursa exista riscul unei amenzi pe teritoriul Austriei, Germaniei care devine din ce in ce mai mare.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
ContSters200781, utilizator
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 14:18, 28 Martie 2011
Nu prea exista rezolvare ptr. problema dvs, din cate inteleg vi s-a raspuns de la ARR ca nu exista baza legala ptr licentiere(asa si este). Ca o solutie de compromis, puteti sa faceti o mica transformare a autovehiculului, in sensul in care puteti sa mai atasati un scaun interior(daca spatiu va permite) astfel incat sa aveti 9 locuri si astfel sa puteti obtinete licentierea(omologare, etc).
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
adin67, utilizator
Ma gandeam ca poate sa mai schimbat ceva in legislatia transporturilor si ca ne aliniem si noi normelor EU.Pana anul trecut am fost inregistrati la Finante la Chemiz pt plata TVA pe teritoriul Germaniei dar anul acesta nu am mai primit autorizatie pt ca s-a autosesizat un departament de la Ministerul Transporturilor in urma amenzi primite si a interzis finantelor sa ne mai dea autorizatie pt 2011.
Intamplator cunosc destul de bine limba germana a vorbit cu dansii si spuneau ca conform normelor CEE nr.684/92 trebuie sa existe baza legala pt autorizarea trasportului, Romania este membra UE si trebuie sa se supuna normelor tarilor membre ( asa cum exista baza legala in Polonia pt firmele de transport)
Da, este o problema veche asta. Va sfatuiesc sa traduceti adresa de raspuns primita de la ARR si sa o legalizati la un notar. Fiecare sofer ce tranziteaza spatiul UE sa poarte la ei aceasta adresa. Succes!

Iar cat despre amenda... stiu ca este uriasa, pentru posibilitatile noastre, o puteti solicita ca dauna statului roman. Poate asa se trezeste si el din "somnul cel de moarte in care ne-asuprira..."
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Av. Alina VEZUREANU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta de transport valabila din 5.03.2013 mikitud mikitud Buna ziua, Pentru o masina de transport marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica este necesara aceasta licenta? Masina este folosita pentru ... (vezi toată discuția)
Licenta transport persoane 8+1 locuri grozav grozav buna ziua am vazut la televizor la stiri ca sa propus la guvern sa se oblige licentierea de transport persoane deoare ce se produc multe accidente din cauza ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legislatie transport persoane crasmaruandreea crasmaruandreea Buna ziua! Sunt coordonator de transport la o firma ce are obiect de activitate transportul de persoane. Problema mea este legata de de armonizarea legislatiei ... (vezi toată discuția)