testydudu a scris:
Eu nu le-am facut publice si nu le-am dat nimanui, au fost uploadate in mod privat pe un site pentru resize. erau securizate prin parola iar fisierul era restrictionat pentru afisare.
Vreţi să spuneţi că aţi încărcat documentele scanate pe un sit pt. redimensionat poze?
Dacă da, atunci aţi făcut o mare greşeală. Mai mult ca sigur cei care detin situl au făcut publice datele dvs. Datele confidenţiale nu se transmit niciodată prin servicii publice, chiar dacă alţi utilizatori se presupune că nu au acces la ele. Yahoo Mail, Google ş.a. sunt bune pt. activităţile de zi cu zi, dar NU pt. date confidenţiale. În cel mai rău caz, dacă recurgeţi la serviciile lor criptaţi documentele. ªi nici aşa nu aveţi siguranţă 100%. Cei de la Google, spre ex, din câte ştiu eu, au o clauză care zice explicit că pentru orice document trimis prin serviciile lor (GMail, Google Chrome etc.) ei devin co-proprietari.
Prin urmare, eu cred că atunci când vine vorba de situri, nimeni nu trebuie să aibă încredere în ele, cu atât mai puţin în cele despre care nu prea s-a auzit.
ªi încă un lucru: chiar dacă criptaţi documentele, dacă cineva doreşte cu orice preţ să aibă acces la ele şi are destule resurse (echipamente, timp, bani), în cele din urmă va reuşi. E adevărat, sunt unele mijloace mai sigure decât altele, dar repet, nici unul 100% sigur.