avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt de informatii, documente si date personale
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt de informatii, documente si date personale

Buna ziua,

Mi-au fost furate doua documente si au fost postate pe un blog. Documentele contin numele meu real, adresa din buletin si semnatura mea, sunt documente de confidentialitate pe care le-am semnat cu o firma germana si nu le-am impartit cu nimeni. Unde pot reclama blogul respectiv si ce pot face in situatia asta?

Am sunat la politie, mi-au zis ca ei nu pot face nimic. Documentele (unul din ele) le-am avut pe un site personal, restrictionat cu parola si nevizibil public.

Unde pot face o plangere impotriva persoanei si ce pot face in cazul de fata?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bcpi , utilizator 13:07, 30 Martie 2011
Si eu am patit o problema , oarecum asemanatoare. Dupa ce am prestat un serviciu unei firme, un binevoitor mi-a postat buletinul pe internet. La cativa ani m-am trezit acasa cu facturi de la [EDITAT] care ma somau la plata in baza unor contracte pe care eu, nici macar nu ma gandisem sa le inchei cu firma respectiva.
M-am dus la firma si am solicitat copii dupa contracte, cu cerere, cu tot cu nr de inregistrare. Basca ca banuiesc ca acele contracte incheiate au fost facute cu copie a buletinului meu printat dupa net, dar caruia i s-a modificat (falsificat) valabilitatea , deoarece intre timp expirase si l-am preschimbat normal la circa de politie.
Nici pana in ziua de astazi marele operator de cablu [EDITAT] nu a binevoit sa raspunda la cele trei cereri de eliberare a contractelor incheiate cu mine, cereri insotite de nr de inregistrare. Nimic - lipsa de respect, indiferenta. Deocamdata m-am blocat in acest punct. Am mers apoi, la circa de politie la acei nevinovati aparatori ai legii care dau din umeri de prea multe ori si le-am solicitat o adresa prin care sa confirme ca, cartea de identitate actuala, mi sa- eliberat in baza expirarii vechiului buletin si a predarii acestuia, reperezentantilor ( lucratorului de politie) care mi-a inregistrat cererea de preschimbare si mi-a eliberat noua carte de identitate. Acest demers, l-am facut in ipoteza ca mi s-ar imputa pe viitor pierderea vechiului buletin.
Am aflat, apoi si numele celui care a intocmit contractele [EDITAT] - angajat al acestei societati si care ar fi avut obligatia legala sa verifice originalitatea actelor si a inscrisurilor necesare intocmirii unui astfel de contract. Nu am putut afla agentia unde s-a intocmit contractul, deci nu m-am putut deplasa sa vad mutra si sa il identific pe individul caruia, i-a trecut prin mana acel contract si care si-a pus semnatura ca si reprezentant al firmei [EDITAT].
In mod normal a-si vrea sa il identific pe acest individ si apoi sa pot face o plangere penala impotriva lui si sa ii cer daune interese.
Aveti alta idee?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
testydudu a scris:

Eu nu le-am facut publice si nu le-am dat nimanui, au fost uploadate in mod privat pe un site pentru resize. erau securizate prin parola iar fisierul era restrictionat pentru afisare.


Vreţi să spuneţi că aţi încărcat documentele scanate pe un sit pt. redimensionat poze?

Dacă da, atunci aţi făcut o mare greşeală. Mai mult ca sigur cei care detin situl au făcut publice datele dvs. Datele confidenţiale nu se transmit niciodată prin servicii publice, chiar dacă alţi utilizatori se presupune că nu au acces la ele. Yahoo Mail, Google ş.a. sunt bune pt. activităţile de zi cu zi, dar NU pt. date confidenţiale. În cel mai rău caz, dacă recurgeţi la serviciile lor criptaţi documentele. ªi nici aşa nu aveţi siguranţă 100%. Cei de la Google, spre ex, din câte ştiu eu, au o clauză care zice explicit că pentru orice document trimis prin serviciile lor (GMail, Google Chrome etc.) ei devin co-proprietari.

Prin urmare, eu cred că atunci când vine vorba de situri, nimeni nu trebuie să aibă încredere în ele, cu atât mai puţin în cele despre care nu prea s-a auzit.

ªi încă un lucru: chiar dacă criptaţi documentele, dacă cineva doreşte cu orice preţ să aibă acces la ele şi are destule resurse (echipamente, timp, bani), în cele din urmă va reuşi. E adevărat, sunt unele mijloace mai sigure decât altele, dar repet, nici unul 100% sigur.
Pozele au fost puse pe photobucket, in profil privat, restrictionat, pe care nici eu stiind toate datele nu puteam intra fara cont. M-am adresat politiei, degeaba, mi-au spus ca nu este de competenta lor.
intre timp le-am dat jos site-ul respectivilor.
cu toate acestea te asculta fara sa existe vreo sentinta in acest sens.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei electronice viorel42 viorel42 in urma cu aproximativ 30 de zile a inceput un calvar ptr mine,o cunostinta mi-a spart parola la un cont pe facebook si posteaza in numele meu,nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)
Parola si cont sparte. utilizare fara acordul meu Alinn2012 Alinn2012 Treaba sta in felul urmator. Mi-a fost sparta parola la Messenger, s-a intrat fara acordul meu pe respectivul cont, s-a utilizat contul meu si au fost trimise ... (vezi toată discuția)
Intrebare Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Expert Judiciar in Criminalistica si Informatica Buna ziua! O persoana mi-a spart/aflat parola ( nu stiu cum ) si mi-a accesat contul de facebook si de email, de asemenea a mai dat parola mea la cineva pe o ... (vezi toată discuția)