avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM paznic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM paznic

Buna ziua. Angajam pe cineva in functia de paznic. (12h cu 24). Cum ar trebui sa arate punctul "H" al Contractului Individual de Munca? Se efectueaza cam 180, 192 h/luna.
"1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de …………ore/zi, ………ore /saptamana.
a). Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza:……-………..(ore zi)
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile contractului colectiv de munca aplicabil / regulamentului intern.
2. O fractiune de norma …………….ore/zi, ……………ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza …………(ore zi/ore noapte)"
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 18:53, 30 Martie 2011
Stimata doamna, avand in vedere specificitatea postului si lucrul in ture, eu va recomand sa completati numai numarul de ore pe saptamana, fara repartizarea programului de lucru.

Trebuie totodata sa cunoasteti ca, conform codului muncii, munca de noapte beneficiaza de spor. Eventual, puteti trece sporul in rubrica special destinata acestora din contractul de munca si rezolvati problema. Tot Codul muncii indica si reguli pentru munca de noapte, asa ca puteti sa va mai lamuriti acolo cum sta treaba cu sporul.

Am avut si eu clientela cu asemenea program - dispecere taxi, de exemplu - si in contractul lor era trecut cum v-am spus, numarul de ore pe saptamana, care, dupa cum stiti, nu trebuie sa depaseasca 40 de ore (adica 5 zile ori 8 ore).
multumesc mult pt raspuns. m-ati lamurit. o zi buna
Sarutmana,
sunt 240 de ore la 12/24 sau 24/48.
Doar la 12/36 sau 12/24-12/48 sunt 170 de ore.
Mare grija,depasiti cu 70 de ore pe luna!
Cu stima,
Nicu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca de noapte in cim si revisal - urgent cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: In contractul de munca si in revisal, pentru munca de noapte, se inregistreaza de ex. program ... (vezi toată discuția)
12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Dilema - intocmire program de lucru, cum fac? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, trebuie sa angajez o persoana cu urmatorul program de lucru: Vineri 01.04 - 20.00 Sambata 02.04 ... (vezi toată discuția)