avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma divortului

Buna ziua.

Sunt casatorita din 2007. Am inaintat actiune de divort acum cateva luni. In privinta partajului nu ma pot intelege cu actualul sot. Intrebarea este urmatoarea: cum se va face partajul apartamentului unde locuim, in conditiile in care el este achizitionat in 2005 pe numele sotului, dar in cadrul creditului ipotecar eu sunt codebitor.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: asdfgh!1 , utilizator 18:13, 29 Martie 2011
bunurile pe care le detine sotul dvs de dinainte de castorie sunt privite ca bunuri proprii si nu vor intra in masa bunurilor comune.dvs veti avea eventual dreptul la o parte din sumele de bani achitate sub forma de rate pe timpul casatoriei.dar va trebui probata aceasta stare de fapt cu acte doveditoare.
Puteti dovedi ca ati participat la plata ratelor? A fi codebitor este o plasa de siguranta a bancii.
Ce inseamna sa am dovada platii ratelor? La obtinerea creditului au fost luate in calcul si veniturile mele, nu sunt girant, sunt codebitor....amandoi suntem parte in contractul de credit....la plata ratelor exista o singura chitanta....ce inseamna mai exact sa pot dovedi ca am participat la plata ratelor?
Si mai vin cu o intrebare: cum se va rezolva in cazul acesta plata creditului, care este unca in desfasurare, si are scadenta in 2020? In condtiile in care eu sunt codebitor, dar apartamentul nu va intra in partaj, fiind bun dobantit inaintea casatoriei.
Vreo idee?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj în divort E.A87 E.A87 Buna ziua, din pacate, unii dintre noi, ajungem sa trece si prin asta. Prin urmare eu si sotia mea intenționăm să divorțat, dar există intrebarea ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract credit cris-cris cris-cris Buna ziua, Detin un apartament luat prin credit ipotecar la care fostul sot este titular si eu sunt codebitor. In urma partajului apartamentul a ramas in ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)