avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare destinatie garaj in apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare destinatie garaj in apartament

Am cumparat anul trecut un garaj si as dori sa i-i schimb destinatia in apartament deoarece locuiesc in el.Ce pasi ar trebui sa urmez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutanca , utilizator 15:49, 9 Iulie 2012
Obtinere Autorizatie construire pentru modificare destinatie-se cere Certificat de urbanism si pe urma Autorizatie de construire-modificare destinatie, de la primaria de care apartineti.(Legea 50/1991 actualizata si normele de aplicare ale ei)
Multumesc frumos!
De la urbanism de la primarie mi s-a spus ca momentan nu se mai pot face schimbari de destinatie ,este blocat de catre consiliu judetean si cineva mi-a spus ca pot face pe cai juridice ,prin intermediul unui avocat,mai exact prin tribunal.As vrea sa stiu daca este reala aceasta ultima informatie si in ce consta,tinand cont ca eu deja locuiesc in acel garaj cu toate utilitatile necesare(gaz ,curent ,apa)de un an de zile.
Multumesc!
Norme de aplicare a Legii 50, din 12 octombrie 2009
Art 18,
(3) In intelesul prevederilor art. 3 lit. a) din Lege, coroborate cu definitia data in Anexa nr. 2 la Lege, daca in vederea schimbarii destinatiei unor spatii interioare existente nu se realizeaza lucrari de constructii pentru care legea prevede emiterea unei autorizatii de construire, nu este necesara emiterea acestui act.
A nu se confunda termenii:
-spatii interioare existente inseamna spatii intr-o cladire cu anumita destinatie-de anexa gospodareasca(garaj), de cladire de locuit, .Aici este vorba de schimbarea ca destinatie a corpului de cladire, in totul-nu a unor spatii din interior. In plus, atentie-se va schimba si valoarea de impozitare(de aceea se va face Autorizatia de construire-care arata ce valoare are respectiva constructie, ca apartament,si daca are caracteristicele necesare unui apartament(o locuinta trebuie sa indeplineasca ale cerinte din punct de vedere urbanistic, fata de un garaj-).
D-voastra faceti cererea scrisa la primarie , nu se discuta oral, si cereti modificare destinatie constructie.Nu poate fi o hotarare de Consiliu local, prin care sa va impuna ca o constructie proprie sa nu poata fi transformata(ca momentan nu se fac schimbari de destinatie.).Sa va arate in scris care este HCL respectiva si pe care o puteti ataca in contencios.
Multumesc inca odata pentru raspuns ,o sa va anunt cum se va rezolva problema!
O zi buna!

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire garaj tranformat in locuinta popescu simona popescu simona Buna ziua! am urmatoarea speta: In urma cu ceva ani s-a construit un garaj pentru care s-a obtinut AC conform legii. Intre timp garajul a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie cladire VALCROFT VALCROFT Va salut, firma pe care o detin impreuna cu fiul meu are in proprietate o cladire P+M care in CF are ca destinatie Cazare,Servicii si agrement. Firma nu are in ... (vezi toată discuția)
Modificare statut constructie din nerezidential in rezidential asfalttango asfalttango Buna ziua, Am intrat in posesia unei cladiri de appx 100m2 care a apartinut tatalui meu (care a decedat) ,cladire cu caracter nerezidential si ca si ... (vezi toată discuția)