avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare dosar legea 290 / 2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare dosar legea 290 / 2003

Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era neactualizata pentru timpul cat am asteptat eu din 2007 si pana acum.Nu am facut pana la prima transa nici o actiune in instanta, contencios sau altceva. Se mai poate face ceva?
Pai onorariul executorului este cam 3% (cu tva cu tot) din despagubire (despagubirea neactualizata).
Dar acesta va solicita un avans de maxim 10% din onorariul ce se cuvine executorului, iar restul de 90% ii ia de la ANRP, odata cu executarea efectiva a despagubirilor+actualizarea. Deci nu va cere in avans tot onorariul, dar va recupereaza si inapoiaza si acest avans de onorariu executare.
E-mail-ul meu este: sorincapitanescu@yahoo.com
Va multumesc pentru raspuns si pentru adresa de mail. Eu deocamdata sunt in situatia ca astept prima transa 40% din valoarea despagubirii, mai sunt citeva luni pina la termenul din legea 290 (un an pt prima transa).
Nu vreau sa va dezamagesc,dar sa nu va faceti iluzii prea mari ca o sa primiti la timp ceva de la ANRP.Eu am depus cererea la ei din 2 august 2007 si nici pana in prezent nu am primit nimic.Dar,poate,,datorita arestarii lui Baciu(pastorul sef pe legea 290:foottap:),semai schimba ceva in institutia asta,cu toate ca nu cred...Eu astept pronuntarea sentintei pe fond,maine(Doamne, ajuta!),dar am inteles ca foarte mult dureaza si motivarea sentintei,pentru ca ANRP sigur va face recurs,dar sa vedem ce se intampla maine.Oricum,Dnule Capitanescu,daca ajungem la executor,poate o sa ne recomandati dvs pe executorul dvs.,care deja stie care e treaba cu ANRP.Banuiesc ca in Bucuresti i-ati''executat''!
Da.
Nu-l dau pe forum numele.
Veti vedea (daca cautati) ca are cele mai multe "litigii" cu ANRP pe legea 290
Multumesc anticipat.O sa va contactez pe email,sper sa ajungem acolo si sa nu fie instanta de la Bacau mai cu mot decat altele din tara,care au dat castig de cauza beneficiarilor,mai ales ca in afara de prima Intampinare,ANRP nu a mai depus nimic spre aparare(nici nu are ce,fie vorba intre noi,mai ales acum...)

Alte discuții în legătură

Executare silita a anrp-ului pe legea 290/2003 sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, In iulie 2007 am primit o Hotarare a Comisiei Judetene ptr aplicarea Legii 290/2003. In august 2007 am depus cerere la ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Rata inflatiei/legea 290/2003 sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, In iulie 2007 am primit o Hotarare a Comisiei Judetene ptr aplicarea Legii 290/2003. In august 2007 am depus cerere la ANRP de efectuare a platii ... (vezi toată discuția)