avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare dosar legea 290 / 2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare dosar legea 290 / 2003

Buna ziua, am primit saptamana asta prima transa de bani de la ANRP pentru un dosar legea 290 depus la ei din august 2007, si spre surprinderea mea suma era neactualizata pentru timpul cat am asteptat eu din 2007 si pana acum.Nu am facut pana la prima transa nici o actiune in instanta, contencios sau altceva. Se mai poate face ceva?
Noi am castigat in instanta,la fond,procesul contra ANRP,singura chestie pentru care ne vedem nevoiti sa facem recurs este perioada de calcul a actualizarii sumei.In cazul nostru,judecatoarea a considerat termenul de un an(conf.legii 290) an de gratie,perioada pentru actualizare judecand-o nu de la data depunerii cererii la ANRP,ci anul imediat urmator acestuia ''de gratie''.Mi se pare total incorect si doream sa-l intreb pe dnul Capitanescu,daca mai intra pe aici,sa-mi spuna,la dansul ce perioada s-a considerat pentru actualizare.Multumesc mult.
La mine in sentinta spune: de la data nasterii dreptului.
Hotararea a fost data in 20 iulie 2007 si banii au fost virati direct de ANRP in 15 nov 2010 actualizarea s-a facut pe perioada: aug 2007-oct 2010 (luni intregi).
Dar sunt mai multe variante de hot:
- data nasterii dreptului;
- fata de dec 2007 (in cazul unei hot din 2007)
- de la 1 an de la emiterea hotararii
- de la un an de la emitere pt prima transa si de la doi ani pt a doua transa
- au fost si cazuri in care Tribunalul a dat de la data nasterii dreptului, iar in urma recursului ANRP au dat actualizarea incepant de la 1 an de la emiterea hot com jud
Parerea mea: faceti si dvs recurs si cereti motivat actualizare de la data nasterii dretului (data emiterii hot prefecturii) si nu de la un an. Nu aveti nimic de pierdut ptr ca ANRP-ul vor face si ei recurs. Chiar daca declara recurs o parte sau ambele parti implicate in proces, se lungeste la fel de mult. Succes
Felicitari !!!, Felicitari, ca ati primit banii!!!! Va rog daca puteti sa-mi spuneti cu ce data ati depus actele pentru plata despagubirii la ANRP ??? Caci si eu astept.....:( Hotarirea este din martie 2011 si actele la Bucuresti la ANRP le-am trimis la inceputul lui mai. Va multumesc .
Hotararea Prefecturii este din iulie 2007. Actele (cu cererea de efectuare a platii) le-am depus in august 2007. Timp de 2 ani nu au cadactisit sa dea banii (2 transe, 40% in primul an si 60% in al doilea an). In aug 2009 i-am Notificat ca sant in intarziere de plata. In termenul de raspuns de maxim 30 zile nu au cadactisit nici macar sa-mi raspunda. Asa ca i-am actionat in instanta in sept 2009. Hotarare la Tribunal s-a dat in nov 2009, iar la Curtea de apel (in urma recursului ANRP) in mai 2010. Apoi am demarat executarea, iar in paralel i-am actionat din nou in instanta (in oct 2010) ptr a fi sanctionati ptr neindeplinirea unei Hotarari judecatoresti definitive si executorii in maxim 30 zile. Termenul il aveam pe 20 nov, 2010, pe 8 nov 2010 primisera Somatia executorului, iar pe 15 nov 2010 au calculat ei ANRP-ul si mi-au virat banii direct (si nu prin executor) ptr a scapa de sanctiunea pe care o putea da instanta, dar executarea era in curs si chiar daca au virat ei direct banii, executorul si-a luat si el comisionul deoarece executarea se demarase deja.
Evident ca facem recurs,noi am solicitat actualizarea de la data depunerii cerererii la ANRP,dar judecatoarea a considerat un an de gratie(!!)pentru ANRP,cu toate ca nu e deloc corect.Speram sa castigam in final.Mai tinem legatura si multumesc pentru raspuns dnule Capitanescu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a anrp-ului pe legea 290/2003 sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, In iulie 2007 am primit o Hotarare a Comisiei Judetene ptr aplicarea Legii 290/2003. In august 2007 am depus cerere la ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Rata inflatiei/legea 290/2003 sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, In iulie 2007 am primit o Hotarare a Comisiei Judetene ptr aplicarea Legii 290/2003. In august 2007 am depus cerere la ANRP de efectuare a platii ... (vezi toată discuția)