avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Punere sub interdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Punere sub interdictie

Care sunt etapele ce trebuie urmate pentru punerea sub interdictie a unei persoane?
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 19:31, 28 Martie 2011
daca aveti toate actele medicale care sa dovedeasca lipsa capacitatii persoanei pe care doriti sa o puneti sub interdictie, faceti o cerere de punere sub interdictie si de numire a unui tutore pe care o depuneti la judecatorie.
Persoana care formuleaza cererea de punere sub interdictie, poate solicita sa fie numita chiar ea tutore?
In situatia in care, ulterior numirii ca si tutore, exista un conflict de interese intre acesta si interzis, se va numi un curator provizoriu?
In cazurile de punere sub interdictie un rol il are si Autoritatea Tutelara, care, de fapt analizeaza situatia si emite un act in acest sens.
Bun, stiu ca are un rol important, desemneaza tutorele. Dar ar putea fi chiar persoana care face cererea?
Daca Autoritatea Tutelara constata ca sunteti indreptatita pt asta atunci va arata asta instantei printr-un inscris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de interdictie judecatoreasca OlteanuCoca OlteanuCoca Familia doreste sa obtina o interdictie judecatoreasca pentru un membru al familiei care sufera de schizofrenie paranoida si care a dat in judecata citeva ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Numire curator special aceasi persoana ca si viitorul tutore PaulSan PaulSan Am inceput o procedura de punere sub interdictie si numire tutore, in cazul mamai mele, diagnosticata cu alzhaimer, cu certificat de handicap grav, ... (vezi toată discuția)