Am inceput o procedura de punere sub interdictie si numire tutore, in cazul mamai mele, diagnosticata cu alzhaimer, cu certificat de handicap grav, nerevizuibil... In cerere s-a solicitat si numirea mea ca si curator special pe durata procesului.... Am fost sunat de la primaria localitatii de domiciliu ca si autoritate tutelara insarcinata cu numirea curatorului... si mi s-a cerut sa identific o alta persoana ca si curator special... caci legea nu ar permite sa fiu numit tot eu, fiind si viitor tutore... desi la avocat mi sa spus ca nu ar fi o incompatibilitate.... As dori o parere cu privire la acest lucru...
Într-adevăr, dvs. nu puteți avea calitatea de curator special (calitate ce se atribuie doar pentru reprezentarea intereselor în dosarul ce are ca obiect punerea sub interdicție), întrucât, din punct de vedere procesual, ați avea interese contrare cu cele ale reclamantului (calitate ce vă revine tot dvs.). Or, interesele reclamantului nu pot fi aceleași ca cele ale pârâtului, sens în care va trebui fie să găsiți pe altcineva, din rândul familiei, să fie numit curator special, fie solicitați instanței să fie numit un curator special din rândul avocaților care sunt înregistrați în lista de curatori, în Baroul aflat pe raza instanței de judecată.