avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Numire curator special aceasi persoana ca si viitorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Numire curator special aceasi persoana ca si viitorul tutore

Am inceput o procedura de punere sub interdictie si numire tutore, in cazul mamai mele, diagnosticata cu alzhaimer, cu certificat de handicap grav, nerevizuibil... In cerere s-a solicitat si numirea mea ca si curator special pe durata procesului.... Am fost sunat de la primaria localitatii de domiciliu ca si autoritate tutelara insarcinata cu numirea curatorului... si mi s-a cerut sa identific o alta persoana ca si curator special... caci legea nu ar permite sa fiu numit tot eu, fiind si viitor tutore... desi la avocat mi sa spus ca nu ar fi o incompatibilitate.... As dori o parere cu privire la acest lucru...
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
PaulSan, utilizator
Bună seara,

Într-adevăr, dvs. nu puteți avea calitatea de curator special (calitate ce se atribuie doar pentru reprezentarea intereselor în dosarul ce are ca obiect punerea sub interdicție), întrucât, din punct de vedere procesual, ați avea interese contrare cu cele ale reclamantului (calitate ce vă revine tot dvs.). Or, interesele reclamantului nu pot fi aceleași ca cele ale pârâtului, sens în care va trebui fie să găsiți pe altcineva, din rândul familiei, să fie numit curator special, fie solicitați instanței să fie numit un curator special din rândul avocaților care sunt înregistrați în lista de curatori, în Baroul aflat pe raza instanței de judecată.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se justifica dezbaterea succesiunii in instanta, cand unul din mostenitori e diagnosticat cu alzheimer... ? PaulSan PaulSan Se poate dezbate in instanta succesiune dupa tata, intre mama si fiu, subsemnatul... unde mama este diagnosticata cu Alzhaimer, cu certificat de handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie Andreea Istrate Andreea Istrate Care sunt etapele ce trebuie urmate pentru punerea sub interdictie a unei persoane? (vezi toată discuția)