avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Raspunderea expertului topo
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raspunderea expertului topo

daca un expert topo intocmeste in mod eronat o expertiza fata de situatia din teren cum poate fi tras la raspundere?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:15, 29 Martie 2011
pe codul penal e mai dificil. pe civil se cere instantei, prin obiectiuni , refacerea expertizei sau completarea ei. daca se intarzie cu expertiza cereti in instanta amendarea expertului, iar daca expertiza este eronata solicitati numirea unui consilier expert (angajat separat) care sa faca din nou masuratorile. costurile cu experizele le veti recupera la sfarsit in cazul unei hotari favorabile.
consilierul expert poate fi cerut dupa ce s-au depus obiectiunile si am primit raspuns la ele tot eronat?
da , cereti sa angajati consilier expert cat mai curand pana la judecarea pe fond.
Expertii consilieri sunt numiti o data cu expertul nominalizat de catre instanta, pentru a putea asista la expertiza si pentru a-si putea comunica, intr-o opinie separata, observatiile.Expertul consilier este adus de catre parte.si anuntat instantei.Partea care a cerut acest expert cred ca este direct interesata sa-l anunte de data expertizei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine anunta expertul consilier? anniela anniela Buna ziua,dosar civil de partaj la care una din parti,nemultumita fiind de prestatia expertului desemnat de instanta, cere numirea unui expert consilier dupa ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara auto playerzero playerzero Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu vatamare corporala. Politia a dat un verdict la primele cercetari care spune ca persoana care m-a ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza robin2014 robin2014 In incheierea interlocutorie instanta a numit experri contabil, topo si constructii. Expertul topo a facut expertiza si a evaluat terenurile consilierul meu ... (vezi toată discuția)