avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general semnare situatii financiare anuale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

semnare situatii financiare anuale

Daca am contract individual de munca 1 ora/zi am voie sa semnez situatiile financiare anuale. Mentionez ca am studii superioare economice(contabilitate si informatica de gestiune).
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 07:43, 29 Martie 2011
Contractul individual de munca se incheie pe minim 2 ore/zi.
Daca aveti contractul incheiat pe minim 2 ore/zi si sunteti incadrata in functia de Contabil Sef sau Director Economic la acea societate puteti sa semnati situatiile financiare anuale.
Ce lege spune ca CM se incheie pe minim 2 ore ?
Daca are CM cu o ora nu poate semna ?
Sunt interesata de problema cim cu timp partial. In Codul Muncii gasim :
Art. 101_1
(1) Angajatorul poate incadra salariati cu fractiune de norma prin contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata, denumite contracte individuale de munca cu timp partial. Deci nu este specificat un numar anumit de ore; in cazul de fata 1(una) sau 2(doua) ore. O discutie in acest sens am avut cu un inspector ITM caruia spunandu-i ca nu pot incheia contract cu 1 (una) ora asa cum scrie si colega de forum T.Luminita, intrucat la ITM local mi s-a impus incheierea CIM cu cel putin doua ore. Acel inspector mi-a adus ca exemplu art.din Codul Muncii sustinand ca se poate presta si o ora /zi. Dar atunci imi pun intrebarea cine are dreptate? inspectorul de la ITM judetean sau cel de la itm local in cazul meu. Raspunsul zic eu l-am gasit singura. In contractul individual de munca gasim la litera H.
Durata muncii:
1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de ___ ore/zi,___ore/saptamana.
a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ________(ore zi / ore noapte)
b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern / contractului colectiv de munca aplicabil.
2. O fractiune de norma de _____ ore/zi (cel putin 2 ore/zi), _____ ore/saptamana.
acest cim se poate gasi la urmatoarea adresa [ link extern ] .
Astept si parerea altor colegi de forum. O seara linistita !
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
DOAR_NOI, utilizator
Un c.i.m. cu o ora pe luna s-a inregistrat si la ITM Bucuresti ..

www.avocatnet.ro/content/for...
Chestia cu "minim 2 ore" este un abuz al celor de la ITM, conform legii se pot incheia CIM-uri cu orice tip de norma.
ITM este obligat sa respecte si el legea ca orice alta institutie / cetatean.

Alte discuții în legătură

Urgent intrebare YNAA YNAA Din cate stiu contractul de prestarii servicii nu beneficiaza de o reglementare speciala. Stie cineva de un timp min. sau max. impus (prin vreo norma legala) ... (vezi toată discuția)
Cim cu timp partial anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, in cazul unui cim cu timp partial , care este numarul minim de ore care poate fi specificat ? 1 h / 2 h / 4 h ... (vezi toată discuția)
Somaj ,angajare,concediu prenatal crysstyle crysstyle Sunt insarcinata in 5 luni,in luna nov-dec trb sa nasc.In primele 2 luni de sarcina am beneficiat de indemnizatie crestere copil (cc1),apoi 2 luni jumate am ... (vezi toată discuția)