Daca mi se refuza primirea de catre Casa de pensii a dosarului de pensionare pt.limita de varsta dintr-un motiv pe care eu il consider a nu fi valabil.pot,in aceasta situatie,sa inaintez actiune in justitie?
Aceasta deosebire de interpretare(angajatorul spune ca indeplinesc conditiile de pensionare ,cu reducerea varstei de pensionare,iar Casa de pensii spune ca nu indeplinesc conditiile) pleaca,de fapt,de la o greseala facuta de angajator care,desi specifica in carnetul de munca faptul ca locul meu de munca incadrat la gr.1-a anterior datei de 01.04.2001,ulterior acestei date se incadreaza conform HG1025/2003,HG226/2006 si Aviz(...)/2006 in conditii speciale, el nu a incadrat locul de munca in mod corect asa cum este prevazut in anexa 1 la HG226/2006 si cum este prevazut in anexa 2 la legea 263/2010 la pct.27(este vorba de meseria de zidar samotor-cuptoare,activitate permanenta 100%) ci l-a inglobat (chiar nu stiu de ce) la pct.23 a,b(activitati desfasurate in otelarii).In aceasta situatie locul meu de munca(meseria mea) nu mai apare, DISTINCT, nici in anexa2 la HG226/2006 si nici in anexa3 a legii 263/2010 ca fiind loc de munca cu conditii speciale.
~ final discuție ~