Buna ziua,
Tatal meu este decedat de 27 ani. Nu am facut succesiunea din respect pentru mama.Suntem trei frati.Cand s-au emis titlurile de proprietate, in anii 90, mama a fost considerata unic mostenitor al sotului ei si tatal nostru. La primarie are deschis rol pe numele ei si a platit dintotdeauna taxele si impozitele aferente casei si terenurilor din titlul de proprietate. Conform titlului emis de primarie inteleg ca este proprietara terenului intravilan si extravilan cu drepturi depline daca noi nu am cerut acest drep la momentul 1993. Poate sa devina proprietar al casei daca dupa atata vreme nu s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui ? Cum ar trebui procedat?
Va multumesc!
mama poate sa ia singura toate bunurile daca demonstreaza acceptarea tacita a mostenirii fata de fii sai care probabil nu au acceptat-o nici expres si nici tacit. eu am vazut cateva cazuri identice.
depinde totusi de relatia fiilor cu mama, ca pana la urma bunurile tot la voi mostenitorii raman dupa decesul ei.
Un frate s-a mutat in casa parinteasca, cu acordul celorlalti (nescris) si comenteaza ca mama nu are dreptul la nimic din ce au facut ei, parintii, impreuna (mama locuieste tot acolo) Acest lucru se intampla (dupa 27 ani de la moartea tatalui) fara sa ceara succesiune. Incearca numai prin intimidare si cu ... injurii la adresa mamei, din pacate.
Pentru terenuri exista titlul de proprietate pe numele mamei.
Succesiunea trebuie facuta numai pentru casa?
Deschidere succesiune
eu12
in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)