avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate, succesiune nefacuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate, succesiune nefacuta

Buna ziua,
Tatal meu este decedat de 27 ani. Nu am facut succesiunea din respect pentru mama.Suntem trei frati.Cand s-au emis titlurile de proprietate, in anii 90, mama a fost considerata unic mostenitor al sotului ei si tatal nostru. La primarie are deschis rol pe numele ei si a platit dintotdeauna taxele si impozitele aferente casei si terenurilor din titlul de proprietate. Conform titlului emis de primarie inteleg ca este proprietara terenului intravilan si extravilan cu drepturi depline daca noi nu am cerut acest drep la momentul 1993. Poate sa devina proprietar al casei daca dupa atata vreme nu s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui ? Cum ar trebui procedat?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dora-dori , utilizator 21:33, 28 Martie 2011
mama poate sa ia singura toate bunurile daca demonstreaza acceptarea tacita a mostenirii fata de fii sai care probabil nu au acceptat-o nici expres si nici tacit. eu am vazut cateva cazuri identice.
depinde totusi de relatia fiilor cu mama, ca pana la urma bunurile tot la voi mostenitorii raman dupa decesul ei.
Conform titlului de proprietate mama dvs este unic proprietar.
Un frate s-a mutat in casa parinteasca, cu acordul celorlalti (nescris) si comenteaza ca mama nu are dreptul la nimic din ce au facut ei, parintii, impreuna (mama locuieste tot acolo) Acest lucru se intampla (dupa 27 ani de la moartea tatalui) fara sa ceara succesiune. Incearca numai prin intimidare si cu ... injurii la adresa mamei, din pacate.
Pentru terenuri exista titlul de proprietate pe numele mamei.
Succesiunea trebuie facuta numai pentru casa?
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
dora-dori, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rol agricol (fiscal) la primarie dgmaster dgmaster Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu caracterul rolului din registrul agricol al primariei. Faptul ca bunurile imobile sunt inscrise in registrul ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Moșteniri ,taxe succesorale,drept civil omkkap omkkap Bună ziua. As dori să știu dacă noua lege a domnului Florin Barbu(noul ministru al agriculturii) privind gratuitatea dezbaterii succesiunii este ... (vezi toată discuția)