avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moșteniri ,taxe succesorale,drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moșteniri ,taxe succesorale,drept civil

Bună ziua.
As dori să știu dacă noua lege a domnului Florin Barbu(noul ministru al agriculturii) privind gratuitatea dezbaterii succesiunii este adevărată și dacă a fost aprobată?
Ca orice familie avem o bucată de pământ trecut în arendă.
Timp de 20 ani după decesul tatălui meu arendașul nu a dorit să facă trecerea pământului pe numele mamei pe motiv că trebuie să facă succesiunea? în fiecare an avem aceiași problema.Nu înțeleg de ce este de rea voință și nu dorește să schimbăm contractul în condițiile în care acesta avea un termen de valabilitate de 5 ani.

Nu se trece în mod tacit ca și moștenitoare mama in condițiile in care tata nu mai avea părinți sau frați???
Ce pot face sa trec pământul pe numele mamei mele?unde mă îndrumați să merg?
Ultima modificare: Joi, 31 August 2023
omkkap, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:27, 27 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nici adevarata si nici nu a fost aprobata.
Nu se "trece" nimic tacit. Iar mama nu e unica mostenitoare, caci mai exista si copii. Trebuie sa aveti un act de proprietate (adica un certificat de mostenitor), sa aveti calitatea legala de proprietari, apoi veti putea incheia contracte.
Am titlul de proprietate al tatălui meu.
Adeverință de moștenitor de la primărie are relevanță și valoare pentru a schimba sau prelungi , reînnoi un contract de arendare?
Nu exista adeverința de moștenitor.
Actul care atesta calitatea de moștenitor și proprietar asupra bunurilor lăsate de tatăl dvs este fie certificatul de moștenitor (pe care îl obțineți în urma dezbaterii succesiunii la notar), fie hotărârea judecătorească (în urma dezbaterii succesiunii la instanță).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 doar_dana doar_dana Sotului meu i-au decedat parintii. Tatal acum 12 ani, iar mama acum 1 an jumate. Pe timpul vietii mamei, pamantul a fost dat in arenda, iar sotul meu a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi aratati un Contract cadru de Arenda in speta pentru arendarea unei suprafete considerabile de pamant ( peste 90 HA ... (vezi toată discuția)
Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)