avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legitimarea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legitimarea

as dori indrumare spre articole de lege asupra cui sunt obligat sa ma legitimez si cui nu? (agent de politie, politist comunitar, jandarm, controlor feroviar/transport in oras, politie feroviara, etc). spre evitarea abuzului. ms
Cel mai recent răspuns: pirutz , utilizator 15:25, 17 Septembrie 2012
Ii puteti arata dispozitiile legale... dar nu agentului de paza ci conducatorului respectivei institutii; sunt multe societati care au prevazut in regulamentul intern dispozitia - ilegala - privind retinerea actelor de identitate a celor care intra in societate...
Si nici nu au voie sa copieze datele din actul de identitate - doar numele dv si sa va ceara sa semnati la intrare si la iesire...
Pentru a schimba aceasta mentalitate de a retine actele si / sau de a copia datele din actele de identitate e destul de ”luptat”...

Pe interesul de a intra in respectiva societate se bazeaza cei care au pretentia de a retine actele... Nu lasati actul, nu intrati: e alegerea fiecaruia sa refuze sau sa accepte - sau sa reclame...

Puteti reclama chestiunea la politie, amintind legea in care scrie cine are dreptul sa retina actele de identitate :) La sectia de care apartine respectiva institutie...
va multumesc pt raspuns
am o intreprindere individuala,si tot timpul imi vine in control un jandarm ca sa ii arat actele de la firma si contractul individual de munca a unu-i angajat pe care il am .are aceste drept de control? astept un rasp.multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control ratb: refuzarea semnarii procesului verbal de contraventie yoyoyo2012 yoyoyo2012 Salutari,se da situatia: Un calator este prins fara abonament de controlori RATB care sunt insotiti de jandarmi,calatorul prezinta buletinul ... (vezi toată discuția)
controlori ratb IsBlacks IsBlacks am si eu urmatoarele intrebari: 1. Un controlor ratb are dreptul de a lua de la mine buletinul? deoarece eu stiu ca trebuie prezentat, nu inmanat 2. ... (vezi toată discuția)
Controlori ratp j_condo j_condo Am si eu o mica dilema. Sunt din Ploiesti si am mers intr-o seara fara bilet (tinand cont ca statia din care am plecat avea inchis magazinul de bilete), iar ... (vezi toată discuția)