as dori indrumare spre articole de lege asupra cui sunt obligat sa ma legitimez si cui nu? (agent de politie, politist comunitar, jandarm, controlor feroviar/transport in oras, politie feroviara, etc). spre evitarea abuzului. ms
Ii puteti arata dispozitiile legale... dar nu agentului de paza ci conducatorului respectivei institutii; sunt multe societati care au prevazut in regulamentul intern dispozitia - ilegala - privind retinerea actelor de identitate a celor care intra in societate...
Si nici nu au voie sa copieze datele din actul de identitate - doar numele dv si sa va ceara sa semnati la intrare si la iesire...
Pentru a schimba aceasta mentalitate de a retine actele si / sau de a copia datele din actele de identitate e destul de ”luptat”...
Pe interesul de a intra in respectiva societate se bazeaza cei care au pretentia de a retine actele... Nu lasati actul, nu intrati: e alegerea fiecaruia sa refuze sau sa accepte - sau sa reclame...
Puteti reclama chestiunea la politie, amintind legea in care scrie cine are dreptul sa retina actele de identitate :) La sectia de care apartine respectiva institutie...
am o intreprindere individuala,si tot timpul imi vine in control un jandarm ca sa ii arat actele de la firma si contractul individual de munca a unu-i angajat pe care il am .are aceste drept de control? astept un rasp.multumesc
controlori ratb
IsBlacks
am si eu urmatoarele intrebari:
1. Un controlor ratb are dreptul de a lua de la mine buletinul? deoarece eu stiu ca trebuie prezentat, nu inmanat
2. ... (vezi toată discuția)
Controlori ratp
j_condo
Am si eu o mica dilema. Sunt din Ploiesti si am mers intr-o seara fara bilet (tinand cont ca statia din care am plecat avea inchis magazinul de bilete), iar ... (vezi toată discuția)