Problema mea este urmatoarea: am absolvit un liceu de muzica dupa care facultatea de stiinte politice,in prezent sunt masterant in anul 1 la facultatea de muzica si ma intereseaza daca acest master are valoare de studii superioare in cazul unei angajari pe un post care cere studii superioare in muzica.
o sa aflati singur cand o sa terminati
angajatorul (pune problema cum vrea el)
indirect va raspund ca am avut mari probleme sa primesc ajutor de somaj atunci cand mi s-a inchiat masteratul deoarece, nu inchiasem cei 4 ani de studii superioare, ci masteratul, deci.... enigme administrative, adica am fost respins de o institutie de stat.
pana la urma intrebarea dvs e legata si de calificari profesionale ! si echivalentul calificarilor profesinoale , in ani de studiu...respectiv... realitatea de la locul de munca ne poate contrazice
in fapt= nu e in drept. dupa noroc.....daca nu se supara p dvs colegii care au totusi 4 ani de studii muzicale...
Masterul nu are valoare de studii superioare .... el asigura aprofundarea în domeniul studiilor de licenta sau într-un domeniu apropiat, dezvoltarea capacitatilor de cercetare stiintifica si constituie o baza pregatitoare obligatorie pentru studiile doctorale.
multumesc pt raspunsuri.adevarul e ca legislatia, logica nu are ,dar asa e la noi.sa fii in stare sa faci un master presupune mai mult decat simple cunostinte in domeniu si sunt destui cu facultate care nici nu intra pt ca nu sunt competenti...deci sa inteleg ca trebuie sa imi fac si doctoratul si atunci o sa fie recunoscut...oricum vad ca mai nou se cere doctoratul de parca am fi la spital:))
Legislatia nu este deloc ilogica. Doar dvs. vi se pare ca e asa, deoarece nu se suprapune peste ceea ce doriti dvs.
Este perfect normal ca intai sa se faca o facultate de profil, apoi un master in domeniu.
Faptul ca ati putut face un master in acel domeniu, dovedeste doar ca aveti ceva cunostinte care v-au permis sa urmati masterul. Si atat.
Cat timp oricine poate face un master in orice domeniu, este problema fiecaruia, dar asta nu inseamna ca are cunostintele necesare si echivalente cu a unui absolvent de facultate din acel domeniu.
Sa dau un exemplu: nu urmez facultatea de drept, fac un master in domeniu-ca se poate si ma descurc si pe urma am pretentii sa fiu avocat, judecator, procuror etc.
...ca doar am facut un master in Drept!
Pe cand asemenea pretentii?
Principial sunt de acord cu parerile colegilor antepostanti.
Insa, organizarea studiilor universitare, reglementata de Legea nr. 288/2004, sugereaza altceva.
Potrivit acestei legi, masterul reprezinta studii superioare, fiind unul din cele trei cicluri.
Din continutul reglementarii nu reiese ca masterul este doar o conditie pentru inscrierea la doctorat, ci este un ciclu propriu-zis, la fel ca celelalte doua, cu valoare egala.
Masterul se poate urma in domeniul similar studiilor de licenta sau in alt domeniu.
Daca sunt urmate in alt domeniu asigură obţinerea de competenţe complementare. (art. 9 din lege).
Problema e ca, desi legal masterul este reglementat ca ciclu universitar de sine statator, functional nu prea are valoare.
El nu este recunoscut si valorificat in raporturile de drept al muncii.
Ca in multe alte cazuri, legislatia dintr-un domeniu nu este corelata cu cea din alt domeniu.
Nu cred ca exista profesii care sa impuna conditia absolvirii masterului, asa cum este cazul licentei. Sau cum este cazul doctoratului in anumite situatii ( profesori).
Nefiind impus in mod obligatoriu de vreo norma legala, aprecierea utilitatii studiilor de master ramane la latitudinea fiecarui angajator.