avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general legea 263/2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

legea 263/2010

Buna ziua,

As dori sa stiu daca legea 263/2010 se aplica retroactiv. Daca eu nu am avut contract cu casa de pensii, voi fi obligata , prin legea 263/2010, sa platesc retroactiv pe ultimii 5 ani? In Arad sunt multi care au primit somatii pentru a se prezenta la casa de pensii su declaratiile de impunere incepand cu 2006.
Eu am inteles din text ca acest contract cu casa are valabilitate din momentul semnarii.
Cum este in realitate?
Cel mai recent răspuns: rebeca macovei , utilizator 12:00, 29 Martie 2011
Legea nu retroactiveaza, probabil cei care au primit adrese de calcul/declaratii de impunere au avut restante calculate dupa vechea lege 19/2000.
Legea iti permite doar sa platesti retroactiv contributia pe maxim 5 ani daca doresti sa completezi stagiul de cotizare si ai descoperita o perioada de timp. Nu te obliga sa platesti, daca nu doresti. Dar, daca ati incheiat un contract cu casa de pensii pe care nu l-ati respectat, dansii va pot solicita sa achitati sumele aferente perioadelor pentru care dvs. nu ati contribuit. Daca dvs. nu vreti sa mai platiti contributiile de asigurari sociale va trebui sa mergeti personal la casa de pensii, sa faceti o solicitare scrisa, pentru incheierea contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 263/2010.legea pensiilor.ajutor!!! dalvarea dalvarea Buna ziua. Sunt un tobosar liber-profesionist.Am PFA din martie 2007 dar el a functionat pana in august 2008.Din august 2008 pana la ora asta nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Somaj pfa VRABIE SIMONA VRABIE SIMONA O persoana are un PFA deschis si isi plateste ea la cartile de munca dar ca calcul la somaj cum face ea sa plateasca,a inteles impozitul trimestrial ... (vezi toată discuția)
Pfa-obligativitate plata contributii la fondul de pensii pe ultimii 5 ani??? miha_radu miha_radu Buna ziua, As avea si eu o intrebare legata de aplicarea legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii: Eu sunt pfa din 2005 dar pana anul trecut nu am ... (vezi toată discuția)