avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legea 263/2010.Legea pensiilor.AJUTOR!!!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legea 263/2010.Legea pensiilor.AJUTOR!!!

Buna ziua.
Sunt un tobosar liber-profesionist.Am PFA din martie 2007 dar el a functionat pana in august 2008.Din august 2008 pana la ora asta nu a mai fost utilizat dar nici radiat nu e.Deci....e activ dar nu a mai fost utilizat.In paralel, am mai incheiat cateva conventii civile.Am primit in scris de la Casa de Pensii o notificare care ma cheama pana in 15 iunie (maine) in vederea asigurarii in sistemul public de pensii.De acolo mi s-a spus (dar nu foarte clar) ca vor activitatea firmei sau a PFAului.Acuma....eu am toate deciziile ANAF cu privire la veniturile mele atat ca PFA cat si ca parte a conventiei civile.Eu cu ce trebuie sa ma prezint acolo?Legea 263/2010 a intrat in vigoare din 01.01.2011.Pe ce termen trebuie sa fac declaratiile pt Casa de Pensii?E legea retroactiva sau trebuie sa declar veniturile (doar PFA?) incepand cu 01.01.2011 (data intrarii in vigoare a legii) ?Nimeni nu m-a putut lamuri nici cei de la ANAF....Unii spun ca e retroactiva (si daca "da"...cu cati ani in urma?), altii spun ca trebuie sa declar incepand cu 01.01.2011.De la Casa de Pensii mi s-a zis ca e retroactiva pt ca e fosta lege 19....dar in legea 263 nu specificat nimic la retroactivitate.Stiu ca sunt si procese pe rol din cauza acestei probleme....Eu ce am de facut?Va rog din suflet sa ma ajutati.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: dalvarea , utilizator 20:58, 13 Iunie 2012
legea civila nu retroactiveaza conform Constitutiei.daca ei o vor aplica retroactiv va luati avocat si contestati orice decizie a CASEI de PENSII la instanta de contencios administrativ(tribunalul dvs).:O
Deci depun incepand cu 01.01.2011. Va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare cnas allie22 allie22 Buna seara! Am primit de la CNAS o instiintare si am nevoie de ajutorul cuiva mai informat decat mine. In 2005 am infiintat un PFA, l-am radiat in 2010. ... (vezi toată discuția)
Scutire penalitati si majorari cass ??? jack electro jack electro Dintr-o foarte proasta idee, am depus de buna voie si nesilit de nimeni la CASMB, deciziile de impunere anuala de la ANAF pe anii 2006-2010.Am facut asta ... (vezi toată discuția)
Legea 263/2010 dorinar dorinar Buna ziua, As dori sa stiu daca legea 263/2010 se aplica retroactiv. Daca eu nu am avut contract cu casa de pensii, voi fi obligata , prin legea 263/2010, ... (vezi toată discuția)