avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prejudiciu moral in penal sau in civil?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prejudiciu moral in penal sau in civil?

mi s-a facut plangere o penala bazata o declaratie mincinoasa (cel ce a facut plangerea nu avea calitatea de proprietar,ci tatal sau) - am primit NUP apoi a facut plangere conf.278 Cpp;a pierdut,a facut recurs si a obtinut anularea NUP-ului si inceperea urmaririi penale; acum s-a dispus SUP tot pe aceleasi considerente ca si NUP-ul;
pot sa ii fac plangere pentru declaratie mincinoasa si denunt calomnios ? pe civil sau penal?multumesc
Cel mai recent răspuns: EUlavy , utilizator 19:15, 30 Martie 2011
plangearea penala si eventualele daune tot pe cale penala deoarece in civil ar trebui sa va timbrati pretentiile.
dupa parerea dvs,am vreo sansa sa castig? cel ce mi-a facut plangerea si m-a purtat prin judecatorie ,tribunal, parchet a mintit atat in plangere cat si in declaratie ca este proprietar si am dovezi
Buna ziua .Nu stiu pentru ce vi s-a facut plangerea, insa, referitor la calitatea celui care a facut plangerea, este posibil ca fiul sa fi facut plangerea in numele tatalui, fiindca legea procesual penala ii permite acest, lucru, conform art. 222 alin. 5 C. pr. pen, plangerea poate fi facuta si de copilul major pentru parinti.
Care este obiectul plangerii penale si pentru ce anume s-a dispus acum sup?Care dintre cauzele mentionate de art. 10 cpr. pen este invocat ? Fiindca niciunul nu pare a-l pune pe titularul plangerii in situatia de a fi tras la rapsundere pentru denunt calomnios .
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
pe scurt: in calitate de sef de ocol silvic am aprobat cererea de marcare a unor arbori din padurea proprietate a tatalui celui care mi-a facut plangerea; dupa ce s-au taiat arborii au aparut divergente intre proprietarul padurii si cel care i-a cumparat lemnele; intre timp, proprietarul a decedat,iar fiul acestuia mi-a facut plangere penala pentru abuz in serviciu intrucat am aprobat cererea de marcare pe terenul proprietatea lui (plangerea incepe ceva genul sunt proprietarul unei suprafete de ... ha padure; in calitate de sef de ocol,dl. X a aprobat fara acordul meu marcarea si taierea arborilor de pe terenul proprietatea mea); nici la aceasta data nu exista certificat de mostenitor care sa-i dea calitatea de proprietar.
multumesc
Da, probabil ca din moment ce i s-a admis plangerea a facut dovada calitatii sale de descendent cu actele de stare civila.
Faptul ca ati fost scos de sub urmarirea penala nu presupune automat ca cel care v-a facut plangerea a fost de rea credinta, ci faptul ca nu se mai poate continua urmarirea penala fiindca fie fapta nu prezinta gradul de pericol al unei infractiuni, sau exista alte cauze prevazute de lege care impiedica exercitarea in continuare a actiunii penale, de exemplu : fapta nu este prevazuta de legea penala;fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni; fapta nu a fost savarsita de invinuit sau de inculpat; faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii; exista vreuna din cauzele care inlatura caracterul penal al faptei;
Iar in aceste cazuri nu inseamna ca dvs. nu ati marcat acei copaci si ca fiul defunctului v-a facut o plangere neintemeiata si ca atare dvs. ati putea sa va plangeti impotriva lui pentru denunt calomnios. Dar daca doriti , puteti incerca, nu va impiedica nimic, totul este sa rezolvati ceva.

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa, ar fi posibil? laau laau Ar avea sens o plangere penala pentru denuntare calomnioasa cu cerere de despagubiri morale in cazul de mai jos? Fostul sot ma terorizeaza cu plangeri de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva nup EUlavy EUlavy pe scurt problema care ma framanta:acum 3 ani,pe cand eram sef de ocol,am aprobat cererea de marcare arbori din padure proprietate privata titularului din ... (vezi toată discuția)
Sup nutzzu nutzzu Buna ziua.In urma cu aprox 1 an ,o persoana m-a reclamat pt o presupusa fapta de coruptie.Am fost cercetat, si dupa 6 luni solutia a fost NUP -fapta nu ... (vezi toată discuția)