Daca lucrurile s-au petrecut asa cum spuneti nu inteleg de ce atrebuit sa parasiti locul evenimentului. Se poate interpreta ca si dv erati sub influienta alcoolului. In cazul de fata cred ca veti lua ceva cu suspendare poate fi chiar cu NUP daca politistii vor face aceasta propunere in dosarul pe care il vor trimite la parchet. Dar va trebui sa asteptati verdictul instantei unde va ajunge dosarul in final.
asta zicam si eu.a doua zi de dimineata cand am ajuns la politie le.am propus la politaii care au luat cazu sami ia probe biologice dar au refuzat.dosarul meu a ajuns la procuror acum.avocata a cerut scoaterea de sub urmarire penala la politai(propunere)dar au refuzat.si eu am plecat nestiind cum sa procedez.este prima data cand fac un accident.si eu am fost lovit.si am avut un soc mai puternic(tremuram nu mai stiam de mn).
A doua zi dupa accident,recoltarea probelor biologice nu mai avea acelasi rezultat in cazul in care ati fi consumat bauturi alcoolice,astfel ca refuzul politistilor este justificat.
Parasirea locului unui accident de circulatie,conform disp.art.89/1 din OUG nr.195/2002,se sanctioneaza cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Daca nu aveti antecedente penale si ati recunoscut savarsirea faptei,iar daca pozitia dvs,va fi aceiasi in instanta de judecata, limitele pedepsei dvs,vor fi reduse cu 1/3,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
In functie de circumstantele atenuante ,de alte eventuale circumstante personale,vi se va aplica probabil, o sanctiune cu suspendarea executarii,conform art.81 c.pen.
Carnetul de conducere va va fi anulat,urmand ca dupa expirarea termenului de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare,beti putea reintroduce actele pentru examinare in vederea redobandirii permisului de conducere.
Examenul se va defasura urmand aceleasi etape ca la dobandirea sa pentru prima oara.
si cam cati ani cu suspendare se dau?si dupa cat timp cazierul meu va fi curat?
cum te reabilitezii?poti parasii tara daca ai cu suspendare inchisoare?sunt multe 15 zile de ingrijirii ale fetei de spitalizare?amenda penala sau mai usor de atat pot sa iau?
VA MULTUMESC FRUMOS:((
1.Aprecierea cuantumului si modului de executare al pedepsei,revine magistratilor judecatori,in urma analizarii probatoriilor administrate,a situatiei de fapt,a circumstantelor personale ale inculpatului,a conduitei sale in timpul urmaririi penale si a cercetarii judecatoresti,a altor factori.
Fara cunoaste continutul dosarului este foarte hazardat pentru orice profesionist in drept sa se pronunte pe acest aspect.
2.Daca se aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii se poate parasi tara,in situatia in care nu se dispune de catre instanta ca suspendarea sa se execute sub supraveghere.
3.Cazierul va fi"curat", cum va exprimati dvs ,dupa reabilitare,aceasta producandu-se de drept conform art.86 c.pen,daca in timpul termenului de incercare stabilit de instanta nu se mai comite alta fapta.
4.Numarul de zile de ingrijiri medicale la care va referiti este suficient pentru aplicarea unei sanctiuni penale.