Sunt restant la bloc cu suma de 2234.57ron si sunt in curs de judecare cu administratorul blocului.Din actele depuse la dosar de administrator reiese ca am consumat mult mai multa apa decat ar fi normal.Ce as putea sa fac sau cum sa fac sa demonstrez ca nu este asa cum a calculat el?Trebuie sa angajez un expert contabil?Ce sfat imi puteti da?Va multumesc din suflet.
Nu pierdeti timpul si banii degeaba. Daca veti solicita expertiza in dosar ,aceasta are menirea de a verifica daca administratorul nu a gresit la calcule. Nu va modifica apa consumata .Daca stiti ca datoriati bani asociatiei mai bine recunoasteti pretentiile la primul termen de judecata , poate nu mai platiti si cheltuielile de judecata care vor fi cat intretinerea .Cereti o esalonare , faceti un imprumut ca va treziti cu casa la licitatie si veti plati apoi si executorul judecatoresc .
1-Nu puteti fi "in curs de judecata cu administratorul blocului",pentru ca nu detineti raport juridic cu acesta,respectiv nu exista obligatii asumate fata si catre acesta
Va aflati in curs de judecata cu asociatia de proprietari,a carui membru sunteti si in evidentele careia ati acumulat sume restante la intretinere
2-Daca sumele restante provin de la consum suplimentar apa,partea care a formulat actiunea trebuie sa probeze ca sunteti responsabil pentru valorile impuse la plata.
Sunt de acord cu @goe_07, insa ca sa aduni un asa debit, dvs. ce ati facut? Si noi mai avem cate un restantier asa "bogat", dar acesta se prezinta luna de luna la asociatie si prezinta situatia consumului de apa. Dvs. in cadrul as. prop. trebuie sa va cunoasteti si drepturile si obligatiile. Daca ati observat ca pe listele de plata apar sume neconforme cu realitatea, provenite mai mult dintr-o repatizarea unui consum de apa exagerat, ati asteptat sa va planga in poala administratorul? Trebuia sa contestati aceste repartizari chiar de la prima lista. Eu personal va cred ca poate aveti probleme, oricare ar fi ele, insa nu puteti sa va bazati pe intamplare sa ca o veni cineva sa vada cat de necajita sunteti si sa va scape de datorii. Niciodata!
Asa ca incercati sa va clarificati situatia la as. prop. si daca aveti speranta ca aveti cat de cat dreptate, la unul dintre termene daca nu chiar la primul solicitati instantei o expertiza a spetei dvs. Instanta are la dispozitie un corp de experti contabili specializati care fac aceasta treaba, intocmesc un raport pe care il prezinta in instanta. Plata se face de obicei de catre cel care solicita acest lucru, insa in cazul in care castigati, chiar partial, puteti cere instantei ca plata expertului sa fie facuta de catre as. prop.
Ar mai fi multe de spus din partea dvs. , insa nu insist...
Ce acte a depus „administratorul” în afară de listele de plată, din care să reiasă un consum de apă mai mare decât cel declarat? Puteați contesta listele de plată în termen de 10 zile de la afișare, de ce n-ați făcut-o, ați fost plecată?
Dvs puteți solicita, acum, o expertiză dar va trebui să o plătiți și este foarte probabil să pierdeți.
Cel mai bun sfat vi l-a dat d-na avocat CazacuIoana, faceți rost de bani și plătiți!