avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In Romania este posibila tripla cetatenie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In Romania este posibila tripla cetatenie?

Sunt nascuta in Republica Moldova,In 2004 am obtinut cetatenia Romana,din anul 2008 locuiesc in Italia si am intentia de a obtine cetatenia italiana deoarece ma casatoresc cu cetatean italian.Romania recunoaste tripla cetatenie sau va trebui eventual sa renunt la cea a R.Moldova sau la obtinerea celei italiene?Va multumes anticipat.
Conform Legii nr.21/1991,republicata in 2010,in Romania sunt permise numai doua cetatenii
Care este articolul din legea la care va referiti?
zsoli71 a scris:

Care este articolul din legea la care va referiti?

Chiar asa: ne puteti indica articolul din legea 21/1991 republicata, care specifica dreptul la doar 2 cetatenii?
stella_87 a scris:

Sunt nascuta in Republica Moldova,In 2004 am obtinut cetatenia Romana,din anul 2008 locuiesc in Italia si am intentia de a obtine cetatenia italiana deoarece ma casatoresc cu cetatean italian.Romania recunoaste tripla cetatenie sau va trebui eventual sa renunt la cea a R.Moldova sau la obtinerea celei italiene?Va multumes anticipat.

Pastrati atat cetatenia romana cat si pe cea basarabeana (sa speram ca intr-o zi, poate chiar in timpul vietii noastre, nu va mai exista o "cetatenie moldoveneasca", ci doar una singura - romaneasca - de ambele parti ale Prutului, asa cum ar fi normal pentru frati de-un sange). Si, cand se va putea, obtineti-o si pe cea italiana fara probleme.
Va doresc multa fericire si casa de piatra!
Eu zic sa renuntati la cetatenia moldoveneasca, o sa va fie mult mai util si de folos cetatenia italiana. Odata stabilita in Italia nu cred ca veti dori sa va intoarceti in Republica Moldova. Se intelege de la sine. Lasati patriotismul la o parte si uitati-va in viitor. Veti avea doar de castigat cu cetatenia italiana.
In schimb, nu am gasit nimic care sa limiteze doar 2 cetatenii.
Ciudat!

Alte discuții în legătură

Problema '' cu nasterea '' ContSters205490 ContSters205490 VA propun urmatoarea problema : >> Doamna '' Ada '' cetatean roman pleaca intr -o croaziera . Doamna '' Ada '' urmeaza ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in italia natalia88 natalia88 buna ziua, ma numesc Natalia,mam nascut in Republica Moldova si am 2 cetatenii moldoveneasca si romana.acum 4 luni am nascut in Italia si am vrut sa intreb ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu cetățean român Vidrascu Aliona Vidrascu Aliona Buna ziua. As dori sa stiu cum si ce trebue sa fac. Sint cetățean al republicii Moldova cu rezidență în italia. Mama a 3 copii majori. De curînd m-am ... (vezi toată discuția)