avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In Romania este posibila tripla cetatenie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In Romania este posibila tripla cetatenie?

Sunt nascuta in Republica Moldova,In 2004 am obtinut cetatenia Romana,din anul 2008 locuiesc in Italia si am intentia de a obtine cetatenia italiana deoarece ma casatoresc cu cetatean italian.Romania recunoaste tripla cetatenie sau va trebui eventual sa renunt la cea a R.Moldova sau la obtinerea celei italiene?Va multumes anticipat.
anca fliurt a scris:

Buna ziua,va rog daca se poate sa-mi raspundeti la o intrebare.Lucrez de mai bine de 7 ani in Italia dar numai la ultimul loc de munca am avut contract de munca in regula.As dori sa stiu daca anii lucrati in strainatate sint luati un calcul ca vechime in cartea de munca in Romania si se adauga la ceilalti ani de munca avuti in tara.DACA da cum trebuie sa procedez cui trebuie sa ma adresez?Mentionez ca am platit contributele si asigurarea de sanatate in Italia.VA MULTUMESC anticipat!

Pentru anii cotizati in Romania pentru pensie trebuie sa depuneti un dosar de pensie la Casa de pensii din Romania cu carte de munca adeverinte, perioade lucrate etc. Pentru aceasta perioada aveti dreptul si vi se va emite o decizie de pensie de Casa de Pensii

Pentru ce ati cotizat in Italia trebuie sa mergeti la casa lor de Pensii si sa va informati. Daca legea italiana va da drept la pensie ca rezident (nu trebuie sa aveti cetatenia cred) pentru munca pentru care ati cotizat legal atunci vi se va acorda o pensie italiana pro rata temporis pe ca o veti incasa din italia.
mikele4 a scris:

Buna seara.Am si o intrebare,locuiesc in Spania de 10 ani,as vrea sa cer cetatenie spaniola,dar mi-ar place sa ramin si cu cea romana.Stiti daca este posibil acest lucru?Cineva mi-a spus ca Romania nu admite 2 cetatenii. Multumesc.

Luati-va cetatenia spaniola fara probleme, nu o veti pierde si pe cea romana. Romania nu admitea 2 cetatenii acum foarte multi ani, de atunci situatia s-a schimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema '' cu nasterea '' ContSters205490 ContSters205490 VA propun urmatoarea problema : >> Doamna '' Ada '' cetatean roman pleaca intr -o croaziera . Doamna '' Ada '' urmeaza ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in italia natalia88 natalia88 buna ziua, ma numesc Natalia,mam nascut in Republica Moldova si am 2 cetatenii moldoveneasca si romana.acum 4 luni am nascut in Italia si am vrut sa intreb ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cu cetățean român Vidrascu Aliona Vidrascu Aliona Buna ziua. As dori sa stiu cum si ce trebue sa fac. Sint cetățean al republicii Moldova cu rezidență în italia. Mama a 3 copii majori. De curînd m-am ... (vezi toată discuția)