avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Titlu executoriu primit de la ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Titlu executoriu primit de la ANAF

Va rog sa ma safatuiti in urmatoare situatie :
Ca PJ am avut angajat un domn timp de 3 luni , persoana respectiva activand si ca PFA . Angajarea a avut loc anul trecut , perioada mai-iulie , contractul individual de munca incetand cu acordul ambelor parti , la 31 iulie . Zilele astea am primit de la ANAF o Adresa de Infiintare a Popririi si un Titlu Executoriu pentru impozit pe venituri din activitati independente pentru perioada sept - dec 2010 ...perioada cand acest domn nu mai era angajat la societatea noastra .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns , caci am inteles de la contabila ca daca nu reactionam cumva , se va considera ca acceptam plata sumelor trecute in titlu executoriu si in Adresa de Infiintare .
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 11:44, 30 Martie 2011
Mergeti la ANAF si faceti dovada ca persoana respectiva nu mai este angajata societatii dumneavoastra (cu cererea de desfacere a contractului de munca). Presupun ca instiintarea respectiva de la ANAF va solicita sa virati in contul bugetului de stat eventualele sume datorate de firma dumneavoastra respectivei persoane,in cazul in care ati fi colaborat in continuare.Dovedind ca ati incheiat colaborarea,titlul devine nul,dar demonstrati acest lucru.
amaliaionut a scris:

Va rog sa ma safatuiti in urmatoare situatie :
Ca PJ am avut angajat un domn timp de 3 luni , persoana respectiva activand si ca PFA . Angajarea a avut loc anul trecut , perioada mai-iulie , contractul individual de munca incetand cu acordul ambelor parti , la 31 iulie . Zilele astea am primit de la ANAF o Adresa de Infiintare a Popririi si un Titlu Executoriu pentru impozit pe venituri din activitati independente pentru perioada sept - dec 2010 ...perioada cand acest domn nu mai era angajat la societatea noastra .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns , caci am inteles de la contabila ca daca nu reactionam cumva , se va considera ca acceptam plata sumelor trecute in titlu executoriu si in Adresa de Infiintare .
Multumesc anticipat !

Doamna,

Trebuie doar sa raspundeti la acea adresa informand ANAF ca debitorul nu mai este angajatul dvs si ca nu datorati nicio suma de bani acestuia. Solicitati scoaterea din cauza ptr ca nu sunteti tert poprit.
Multumesc pentru raspuns .
Domnul a fost angajat al societatii cu contract de munca , nu de colaborare , deci nu vad de unde am avea noi obligatii fiscale fata de el .
Credem ca avand PFA a avut alte colaborari , dar noi ne-am achitat toate darile la stat , legate de acest angajat .
Scopul instiintarii era ca,in cazul in care ar fi fost in derulare un contract intre firma dumneavostra si respectiva persoana,sa nu ii achitati persoanei sumele cuvenite ci sa le achitati statului,deoarece respectivul nu si-a achitat obligatiile catre stat ca si PFA.Sunt convinsa de buna dumneavoastra credinta.
amaliaionut a scris:

Multumesc pentru raspuns .
Domnul a fost angajat al societatii cu contract de munca , nu de colaborare , deci nu vad de unde am avea noi obligatii fiscale fata de el .
Credem ca avand PFA a avut alte colaborari , dar noi ne-am achitat toate darile la stat , legate de acest angajat .

Doamna,
Adresa primita de la ANAF este o adresa de infiintare a popririi, adresata angajatorului adica dvs incalitate de tert poprit . Sunteti obligata sa raspundeti la acea adresa - pentru ca nu mai aveti raport juridic cu debitorul le comunicati acest lucru si le solicitati sa va scoata din cauza pentru ca nu aveti calitate de tert poprit. zRugati contabila sa citeasca cu atentie Codul de procedura fiscala dispozitiile referitoare la executarea silita prin poprire si o sa intelegeti exact despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)