buna ziua,sant o mamica care am nascut pe 16 martie. in concediul prenatal am intrat pe 15 -02-2011. am inteles ca sant obligata sa-mi iau 45 de zile dupa ce nasc iar dupa aceea pot intrerupe prenatalul si sa intru cu indemnizatia de crestere a copilului.se poate asa sau trebuie sa termin cele 128 de zile si dupa accea intru. cu indemnizatia? va multumesc mult.
1. Conform OUG 111/2010 puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.
2. Concediul de maternitate este de 126 de zile. Postnatalul este de minimum 42 de zile.
3. Norma de aplicare a OUG 111/2010 spune: Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...