avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara pentru copiii cu handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara pentru copiii cu handicap

sotul meu are un copil din prima casatorie de 19 ani care are usoare probleme mintale.poate sa-mi spuna si mie cineva cat timp se plateste pensia alimentara in cazu asta?
Copilul major are dreptul la întretinere numai daca starea de nevoie se datoreaza incapacitatii de munca
In concluzie, in cazul unui handicap usor, daca baiatul se poate angaja si obtine venituri proprii, sotul dvs. nu mai trebuie sa ii plateasca pensie de intretinere
De asemenea, daca are venituri si fara sa munceasca, venituri acre sa-i asigure intretinerea... De exemplu inchirierea unui apartament sau dividende, orice venituri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara- procedura obtinere dapetrea dapetrea As vrea sa cer fostului sot sa imi plateasca pensie alimentara . Cum trebuie sa procedez??? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara astoret99 astoret99 Buna ziua, am divortat de sotul meu in anul 2004. In hotararea de divort scrie ca pensia alimentara trebuie sa o plateasca pana la majorat, dar fata mea face ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara fara venit cipri_77 cipri_77 sotia are din prima casatorie un copil care a fost incredintat tatalui deci ii plateste pensie alimentara cu mine are al doilea copil vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)