avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eliberare conditionata

UN FAMILIAR ARE DE EXECUTAT O PEDEAPSA CU INCHISOAREA DE 1AN SI JUMATATE. 'DUPA CAT TIMP POATE CERE ELIBERARE CONDITIONATA IN CAZUL SAU ? SE POATE CERE TRANSFERUL DE LA UN PENITENCIAR LA ALTUL PE MOTIV APROPIERE DE DOMICILIU ? CINE TREBUIE SA FORMULEZE CEREREA ?MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: negreamirela8@gmail.com , utilizator 11:28, 10 Februarie 2023
Dupa executarea a 2/3 din pedeapsa se poate cere liberarea conditionata.
Transferul trebuie cerut de persoana condamnata dar si sotia poate adresa o cerere separata in acelasi sens la conducerea penitenciarului unde se afla in executarea pedepsei privative de libertate.
Daca "iese la munca" ar putea sa iasa dupa 1/2 din pedeapsa.
Cat priveste apropierea de casa, ar putea sa-si faca '' afaceri'' in localitatea de domiciliu.;)
In general se aproba transferurile la un anumit moment.
Multi condamnati se transfera acolo unde au sanse sa obtina liberarea conditionata...
Motivul apropierii de domiciliu si scurtarea distantei parcurse de apartinatori pentru a-l vizita,mai ales daca acestia au posibilitati reduse de subzistenta, pot constitui motive pentru formularea de catre acestia a unei cereri in acest sens catre ANP(Administratia Nationala a Penitenciarelor,situata pe str.M.Ghiculeasa,sectorul 2-Bucuresti).
In privinta liberararii conditionate v-au explicat foarte corect d-nii.avocati
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Buna ziua dacă este condamnat la o pedeapsa de 2 ani și 9 luni și am înțeles că se face o treime din pedeapsa adică 1 an și 8 luni el are 10 luni de când este arestat după cât timp poate face cere pt eliberare condiționată? Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer penitenciar elena_h elena_h Buna ziua, Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)
eliberare conditionata Velicu.Andrei Velicu.Andrei Buna ziua, Imi puteti explica va rog cand se poate cere eliberarea conditionata? Prietenul meu are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si 4 luni de inchisoare ... (vezi toată discuția)
Transferare la alt penitenciar paula_rodica paula_rodica Buna seara! Sotul meu este inchis in penitenciarul Baia-Mare cu o pedeapsa de 2 ani,iar el are domiciliu la cluj-napoca,cum se poate transfera la ... (vezi toată discuția)