UN FAMILIAR ARE DE EXECUTAT O PEDEAPSA CU INCHISOAREA DE 1AN SI JUMATATE. 'DUPA CAT TIMP POATE CERE ELIBERARE CONDITIONATA IN CAZUL SAU ? SE POATE CERE TRANSFERUL DE LA UN PENITENCIAR LA ALTUL PE MOTIV APROPIERE DE DOMICILIU ? CINE TREBUIE SA FORMULEZE CEREREA ?MULTUMESC ANTICIPAT
Dupa executarea a 2/3 din pedeapsa se poate cere liberarea conditionata.
Transferul trebuie cerut de persoana condamnata dar si sotia poate adresa o cerere separata in acelasi sens la conducerea penitenciarului unde se afla in executarea pedepsei privative de libertate.
Daca "iese la munca" ar putea sa iasa dupa 1/2 din pedeapsa.
Cat priveste apropierea de casa, ar putea sa-si faca '' afaceri'' in localitatea de domiciliu.;)
Motivul apropierii de domiciliu si scurtarea distantei parcurse de apartinatori pentru a-l vizita,mai ales daca acestia au posibilitati reduse de subzistenta, pot constitui motive pentru formularea de catre acestia a unei cereri in acest sens catre ANP(Administratia Nationala a Penitenciarelor,situata pe str.M.Ghiculeasa,sectorul 2-Bucuresti).
In privinta liberararii conditionate v-au explicat foarte corect d-nii.avocati
Buna ziua dacă este condamnat la o pedeapsa de 2 ani și 9 luni și am înțeles că se face o treime din pedeapsa adică 1 an și 8 luni el are 10 luni de când este arestat după cât timp poate face cere pt eliberare condiționată? Mulțumesc
Transfer penitenciar
elena_h
Buna ziua,
Prietenul meu are de executat 1 an si 2 luni si deocamdata se afla in primele 21 de zile de carantina(asa am inteles ca se numesc) dar am fost ... (vezi toată discuția)