avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura de pe scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura de pe scara

Buna ziua,
locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. caldura se consuma la maxim, indiferent de vreme, pana cand se opreste caldura de la centrala de zona. Astfel, in ultimele doua luni am platit pentru consumul scarii o suma echivalenta cu consumul in apartamentul meu, in conditiile in care incercam sa facem economie la caldura din casa pentru a nu plati o avere la caldura.

Exista vreo posibilitate sau obligatie a asociatiei sa prevada aceste calorifere cu robineti pentru reglarea caldurii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:43, 30 Martie 2011
Acest aspect poate fi solutionat prin sesizarea si implicarea oficiala a presedintelui de asociatie
solutii relativ simple:
- un locatar/proprietar care inchide zilnic vanele de incalzire din bloc intre orele 10.00-17.00 (solutie propusa de un forumist)
- inlocuiti robinetii defecti de pe calorifere.
Orice calorifer ar trebui sa aiba robinet.
Daca ale dumneavoastra nu au robineti, montati-le robineti si inchideti caldura cand este destul de cald.
Multumesc frumos. Anul trecut administratorul a argumentat ca se fura robinetii. Intr-un bloc de 4 etaje ma indoiesc ca s-ar fura, cu atat mai mult cu cat si ceilalti locatari sunt nemultumiti de valoarea caldurii de pe scara.

Voi reveni anul acesta cu solicitare verbala iar la inceperea iernii viitoare cu o solicitare scrisa.

PS: acum observ ca am fost logata automat cu un alt id probabil folosit de un coleg, intrucat scriu de la un PC comun.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
Max22, utilizator
Daca toata lumea este nemultumita de valoarea caldurii de ce nu renuntati la caloriferele de pe scara dupa terminarea sezonului de incalzire?.Puteti convoca o sedinta extraordinara cu ordinea de zi debransarea caloriferelor de scara, intocmiti un tabel cu cei care sunt de acord si taiati macaroana.;)

Vedeti pe urma ca nu ve-ti mai avea griji si stres.:D

Alte discuții în legătură

Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj ... cyan cyan Nemontarea repartitor caldura pe calorifer baie la ultimul etaj si parter. Cum la sfarsitul anului 2023 va expira termenul limita pentru montarea ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu impartirea caldurii pe apartamente din cauza unei doamne administratoare care nu respecta legea Ciofu01 Ciofu01 In blocul in care locuiesc eu mai bine de jumatate din apartamente au schimbate caloriferele. Eu nu am reusit sa imi schimb caloriferele iar blocul nu are ... (vezi toată discuția)