Buna ziua,
locuiesc intr-un apartament intr-un bloc cu 4 etaje. Toate apartamentele au repartitoare. La caloriferele de pe scara nu exista robineti, a.i. caldura se consuma la maxim, indiferent de vreme, pana cand se opreste caldura de la centrala de zona. Astfel, in ultimele doua luni am platit pentru consumul scarii o suma echivalenta cu consumul in apartamentul meu, in conditiile in care incercam sa facem economie la caldura din casa pentru a nu plati o avere la caldura.
Exista vreo posibilitate sau obligatie a asociatiei sa prevada aceste calorifere cu robineti pentru reglarea caldurii?
solutii relativ simple:
- un locatar/proprietar care inchide zilnic vanele de incalzire din bloc intre orele 10.00-17.00 (solutie propusa de un forumist)
- inlocuiti robinetii defecti de pe calorifere.
Multumesc frumos. Anul trecut administratorul a argumentat ca se fura robinetii. Intr-un bloc de 4 etaje ma indoiesc ca s-ar fura, cu atat mai mult cu cat si ceilalti locatari sunt nemultumiti de valoarea caldurii de pe scara.
Voi reveni anul acesta cu solicitare verbala iar la inceperea iernii viitoare cu o solicitare scrisa.
PS: acum observ ca am fost logata automat cu un alt id probabil folosit de un coleg, intrucat scriu de la un PC comun.
Daca toata lumea este nemultumita de valoarea caldurii de ce nu renuntati la caloriferele de pe scara dupa terminarea sezonului de incalzire?.Puteti convoca o sedinta extraordinara cu ordinea de zi debransarea caloriferelor de scara, intocmiti un tabel cu cei care sunt de acord si taiati macaroana.;)
Vedeti pe urma ca nu ve-ti mai avea griji si stres.:D