avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura

Buna seara, am si eu o intrebare referitoare la o procura pe care o detin de la mama mea (in urma unei succesiuni).
In baza acestei procuri va rog sa imi spuneti daca eu pot face vanzarea unui imobil detinut de mama si de mine in procentele legale in urma decesului tatalui meu (mentionez ca mama are 84 de ani ): partea din procura care nu imi este clara daca pot sa nu sa fac aceasta tranzactie este urmatoarea:
"....mandatarul este imputernicit sa administreze cu depline puteri imobilul situat in Bucuresti.......si sa incheie contracte cu furnizorii legali.
De asemenea, va efectua schimbarea de rol fiscal si va platii taxele si impozitele aferente.
Mandatarul meu ma va reprezenta in fata tuturor persoanelor fizice sau juridice,de stat sau private in vederea sustinerii intereselor mele,in orice putea sa apara,fiind imputernicit sa ia decizii si sa semneze in numele meu.
Pe baza prezentei procuri,mandatarul meu va face cereri si declaratii si va semna in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar.
Orice alta operatiune,nementionata expres in aceasta procura dar necesara realizarii acesteaia va fi considerata a avea acordul meu"

Si nu in ultimul rand vreau sa mentionez ca intre timp starea mamei mele de sanatate sa agravat si nu mai poate fi considerate in toate calitatile de discernamant propriu.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:10, 29 Martie 2011
aceasta este o procura de administrare. ea nu va dreptul sa vindeti casa mamei dvs.trebuie o procura speciala prin care sa va mandateze sa ii vindeti casa.
Intre timp mama a facut un accident vascular si nu isi mai poate misca membrele superioare.Eu ce pot face in acest sens? (ulterior sa mutat cu mine in casa si nu ma mai pot ocupa de imobilul ei)
dar are discenarmant? puteti chema un notar acasa sa va faca acea procura.
imi cer scuze . nu incerc sa va sugerez capacitatea de discernamint , ptr. ca banuiesc ca nu doriti sa va debarasati de dinsa . a-ti spus ca nu va puteti ocupa de imobil nu si de dinsa.
Nu am zis niciunde ca nu ma pot ocupa de ea,ideea era de vanzarea acelei case inclusiv pentru a-i putea oferii ei condintii mai bune in ceea ce priveste ingrijirea la cele mai bune spitale si pt a-mi putea permite sa cumpar luna de luna medicamentatia.
Mama este acasa la mine si fosta ei casa a devenit chiar un impediment,stiti vorba aia casa nelocuita nu mai e casa...si va dati seama la 84 de ani imi este frica ca oricand poate pica la pat si cred ca stiti si dumneavoastra ce costuri implica inclusiv un azil...

Alte discuții în legătură

Testament Josephine_Morrani Josephine_Morrani Buna ziua, Situatie: D-na X, prietena de familie, lasa mostenire (prin testament autentic), personei Y un imobil. D-na X nu are rude rezervatare (parinti, ... (vezi toată discuția)
Procura notariala stinghie stinghie Ce acte ii trebuiesc unei persoane in varsta de 78 de ani pentru a-si imputernici sotia in vederea vanzarii unui teren pentru care detine titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Procura si testament ContSters83715 ContSters83715 1) pentru o procura valabila (facuta de cetateni simpli), cati semnatari trebuie sa fie? (cati au dreptul sa fie tot din aceeasi familie?) 2) pentru un ... (vezi toată discuția)