avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna ziua,

am urmatoarea problema :
m-am mutat in casa bunicii mele si vreau sa iesim din indiviziune, bunica mea si celelalte doua surori au doar un certificat de mostenitor ( din anul 1952 ) in care sunt trecute ele ca mostenitori si actul de vanzare cumparare ( din 1920 ) prin care parintii lor au cumparat terenul si casa. Fiecare a ramas cu cate un corp de casa avand intrari separate dar fara nici un act doveditor ca acel corp de casa in care stau este al lor. Toate sunt in varsta( peste 85 ani ) iar celelalte doua surori nu sunt de acord sa se faca aceasta iesire din indiviziune din diverse motive. Care ar fi variantele sigure prin care as putea rezolva aceasta problema cat mai repede ?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:53, 30 Martie 2011
Daca toti coindivizarii se intelegeau amiabil, exista varianta partajului voluntar, la notar.
Asa nu exista decat calea partajului judiciar, in instanta.
Angajati-va avocat.
Succes!
Asta chiar ar fi o situatie de solutionat prin mediere. Ca, in fond, n-ar fi decat de convins "bunicutele" ca e mai avantajos pentru toata lumea sa fie reflectat si scriptic ceea ce se intampla in fapt.
din pacate bunicutele s-au trezit dupa 60 ani ca nu sunt de acord fiecare cu ce au si spun ca asa cum s-a stat pana acum se mai poate sta si de aici inainte. Asta e dupa o varsta unii incep sa nu mai judece asta afectandu-ne pe toti. Daca moare bunica exista vreo problema pe viitor sa nu mai pot face eu iesirea din indiviziune in locul ei? Mentionez ca mie mi-a facut testament, ea are 2 copii : mama si unchiul meu.
"Bunicutzele" scot armele:)

@cristy081
Mama si unchiul dvs. pot ataca testamentul daca le incalca rezerva succesorala. Daca va intelegeti bine cu ei si nu au nici o pretentie, dvs. veti iesi din indiviziune, in calitate de mostenitor al bunicii dvs.
daca nu au nici o pretentie trebuie sa merg si cu ei la notar sa declare ca sunt de acord cu testamentul sau cum se procedeaza?
cam cat dureaza in general un proces de iesire din indiviziune? si cam ce taxe ar fi sa actionez in judecata pe celelalte 2 mostenitoare?

Alte discuții în legătură

Proprietate de impartit intre 4 surori! Roxana Ana Roxana Ana Buna ziua! In urma decesului mamei mele,acum 2 ani,am mostenit casa parinteasca(tatal fiind decedat) impreuna cu celelalte 3 surori in cota egala,de 25 ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Mostenire partaj cearta intre frati G3 G3 Acum cativa ani bunica mea a murit, iar tatal si unchiul meu nu se inteleg cu sora lor sa imparta casa batraneasca. In legatura cu matusa mea mai exista cateva ... (vezi toată discuția)