avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

exista o mostenire cu 5 mostenitori, dupa toate informatiile nu se poate iesi din indiviziune deoarece deschiderea la strada nu este suficient de mare As dori sa stiu daca se poate intocmi un act legal prin care 4 din mostenitori sa-si dea acordul ca cel de al cinci-lea sa construiasca pe o suprafata cel mult egala cu cota parte care ii revine, fara ca vreodata vreunul din ei sa revendice si aceasta constructie
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 17:46, 29 Ianuarie 2007
nu inteleg de ce nu se face partajul.
da. coindivizarii isi pot da acordul ca un alt coindivizar sa construiasca pe teren.
ceea ce nu cred ca se poate .. este ca coindivizarii sa renunte la dr. lor de a invoca accesiunea imobiliara artificiala.

Eu insist in ideea ca se poate face partajul si prin renuntarea unora dintre coindivizari la cota lor ideala din teren in schimbul unor sume de bani. Daca nu va intelegeti .. atunci incercati partajul in instanta.
Se poate face partaj voluntar la notar daca partile se inteleg. Daca se inteleg atunci vor putea si sa-si faca unul altuia iesire la strada si s-ar putea gasi o modalitate de solutionare. daca nu, instanta va decide. Sfatul meu este sa nu construiasca pana la iesirea din indiviziune pentru a se feri de evenmtualele probleme ce pot aparea ulterior.
va multumesc pentru raspunsuri (imi cer scuze pentru intarziere)
imi cer scuze dar mai am o nelamurire. La iesirea din indiviziune se poate ca fiecare sa-si ia partea cuvenita in mai multe parcele (ex. loc de garaj intr-o parte, 2 camere in corpul de casa, loc pt gradina in alta parte - toate insumand mp care ii revin)
Bineinteles ca pot.
Daca nu se inteleg si ajung in instanta, fiecare din ei poate arata motivat de ce partea din stanga a garajului (de ex), parte care i se cuvine de drept, sa i se dea unui, partea din dreapta altuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru cererea de interventie dragnea.georgeta dragnea.georgeta Reclamantul solicita iesirea din indiviziune asupra unui teren solicitand atribuirea in totalitate a terenului motivat de faptul ca a incheiat o promisiune de ... (vezi toată discuția)
La cat am dreptul dintr-o mostenire? mirclau mirclau buna ziua am si eu o nelamurire si daca se poate sa ma luminati dvs am mostenit impreuna cu fratele si mama mea o casa+teren aferent si un teren ... (vezi toată discuția)