avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenirea la numele de fata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenirea la numele de fata

Buna ziua
Am divortat a doua oara si am cerut sa revin la numele de fata dar avand in vedere ca la primul divort am ramas cu numele primului sot acum la al doilea divort mi s-a inapoi numele lui.Ce trebuie sa fac acum pentru ca sa imi iau inapoi numele de fata
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:29, 30 Martie 2011
Instanta nu putea dispune revenirea la numele de fata, dat fiind faptul ca exista o alta hotarare definitiva si irevocabila potrivit careia numele dumneavoastra dupa primul divort este cel al fostului sot si nu numele de fata.
La acest moment, instanta, solutionand divortul, putea dispune doar revenirea la numele avut inaintea casatoriei si anume numele pe care il purtati dupa divortul de primul sot.
Puteti incerca o schimbare pe cale administrativa, insa, din cate stiu, nu se admit astfel de cereri, institutiile competente fiind reticente in a hotari altfel decat s-a retinut intr-o sentinta irevocabila.
multumesc de raspuns dar nu pot face la primarie nimic cel putin asa mi s-a spus de catre judecator
"Potrivit OG nr. 41/2003, cetatenii romani pot obtine, pentru motive temeinice, schimbarea pe cale administrativa a numelui de familie si a prenumelui sau numai a unuia dintre acestea.

Persoana care solicita schimbarea numelui pe cale administrativa va depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat in subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala isi are domiciliul.

Cererea de schimbare a numelui trebuie sa fie motivata si sa fie insotita de urmatoarele acte:
a) copii legalizate de pe certificatele de stare civila ale persoanei care solicita schimbarea numelui;
b) un exemplar al Monitorului Oficial al Romaniei, Partea a III-a, in care a fost publicat extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;
e) cazierul judiciar si cazierul fiscal ale solicitantului;
f) orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale.

Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:

c) cand in urma divortului un fost sot revine la numele de familie purtat anterior si care provine dintr-o alta casatorie, de asemenea desfacuta prin divort, si doreste sa poarte numele dobandit la nastere;"

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume PaxinoNiculae PaxinoNiculae Buna ziua ..Sunt divortat si port numele de familie al fostei sotii ,acum doresc sa ma recasatoresc si sa purtam ambi soti numele meu avut anterior adica cel ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie nicol-dd nicol-dd Desi nu am nicio intentie sa divortez, am motive personale sa schimb numele acordat de catre sotul meu la casatorie in cel purtat anterior. Daca acest lucru ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa mama danaro danaro Cum trebuie procedat in cazul schimbarii numelui dupa mama in cazul in care parintii sunt divortati de 25 de ani si baiatul, de 24 de ani, doreste sa poarte ... (vezi toată discuția)