avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil

Cum se poate vinde un imobil, daca unul dintre proprietari, respectiv sotul, nu este de acord.Este vorba de un bun comun, un apartament cumparat de tatal sotiei pe numele ambilor soti.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
nekitafraguta, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 14:03, 30 Martie 2011
se poate incheia un antecontract sau promisiune de vanzare pana ajunge sa fie convins si celalalt sot...
Art. 35 al. 2, în partea finală din cod. fam., prevede că nici unul dintre soţi nu poate înstrăina şi nici nu poate greva un teren sau o construcţie ce face parte din bunurile comune, dacă nu are consimţământul expres al celuilalt soţ.

Astfel ca de vandut, nu se poate... #-ode convins asta se poate face cu vorba buna sau cu parul:hammer:
SAU daca baga divort:rtfm: isi vinde partea sa si gata

Bafta la convins!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ContSters61634, utilizator
cel ce vrea sa vanda poate cere partaj....chiar daca nu solicita divort..si daca bunul cade in lotul sau..poate sa il vanda...dar..mi se pare ca ..nu prea este social....ar da rau pentru familie
apartamentul sau o cota din el se poate vinde doar dupa partaj. partajul se poate face si in timpul casatoriei doar pt motive temeinice si doar in instanta.
instanta hotaraste temeinicia acestor motive
mama mea nu mai poate trai cu acest om care o bate si-o batjocoreste de 30 de ani.De aceea doreste vanzarea imobilului care a fost cumparat de tatal ei.Problema este ca imobilul sa cumparat in timpul casatoriei si este considerat bun comun.Dar tatal meu nu doreste nici divort, nici vanzare, vra doar ca ea sa nu mai stea acolo.

Alte discuții în legătură

Donatie, contract vz-cumparare,alt act?? ContSters60155 ContSters60155 Buna seara! am si eu o nelamurire. tatal meu este recasatorit si doreste sa-mi lase un apartament. ce act ar trebui sa inchei pt a nu putea fi atacat ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament dodopch dodopch Buna ziua, am o intrebare .. Mama mea a dobandit un apartament in timpul casatoriei din partea bunicii, inafara de acesta mai avea inca unul care a fost ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)