avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj!!!

La partajul unui apartament,una dintre parti ofera intoarecere(valoarea apart. a fost stabilita prin comun acord al partilor);cum se procedeaza in cazul de fata,care sunt procedurile?banii trebuiesc dati in prezenta unui notar sau la data programata pentru infatisare in fata judecatorului se va da o declarartie?Divortul este finalizat de 4 luni.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:07, 13 Iunie 2008
Daca ne spuneti ce intelegeti prin intoarecere, de unde ati auzit de asa ceva... ca eu nu cunosc acest termen...
Poate ne clarificati exact ce doriti sa faceti, in cuvinte multe si simple.
cred ca vrea sa spuna ca una din parti trebuie sa dea sulta si cand va fi ea platita...cand va fi executata hotararea sau cand va intelegeti cu partea care trebuie s-o primeasca.;)
Pai nu stiu ce cale ati ales, in instanta sau la notar?
Se poate, cum zice colega, oricand va intelegeti: la notar, pe loc sau la termen; in instanta, la semnarea tranzactiei, intr-un termen stabilit sau fara termen stabilit (si atunci se pune in executare hotararea sau se plateste de buna-voie inainte de executare).
Imi cer scuze ca nu am folosit termenii juridici,chiar nu sunt familiarizata cu ei;e prima oara cand am tangente cu rezolvarea unui proces de partaj prin Tribunal.
Data stabilita pentru infatisare este pe 20 iunie (am convenit cu domnul avocat ca - voi da banii fostului sot pe jumatatea lui de apartament="intoarcere").As dori sa dau banii in instanta,cand semnam tranzactia;vreau sa fiu sigura ca totul se va incheia definitiv.(...in cazul in care ar vrea sa atace hotararea...;deci vreau sa fiu sigura ca imi dau banii pe ceva sigur)

Va multumesc mult pentru raspuns,sper ca am folosit destul de multe cuvinte si au fost destul de clare.Scuzati-mi nepriceperea in domeniul juridic.
Nu trebuie sa va cereti scuze, doar ca nu am priceput ideea... :sticktongue:
Aveti avocat? Ca ii puteti da in sedinta publica banii, dar si actul acela trebuie sa consemneze acest lucru. Ca daca dv. ii dati banii si actul spune ca se vor da intr-o saptamana, ma tem ca puteti fi buna de plata... din nou! Nu puteti fi sigura ca grefierul consemneaza si judele citeste in intregime tranzactia... asta va spun.

Daca nu aveti avocat, ca sa faceti un lucru cat de cat bun, cereti o copie a tranzactiei pana pe 20 si mergeti cu ea la un avocat.
Puteti sa stabiliti un termen si sa faceti la termen un act cum ca i-ati dat banii, sunt mai multe solutii cum v-am aratat mai sus.

Alte discuții în legătură

Mediere divort cu copii dana_toader dana_toader Ce fac sotii dupa ce ajung la un acord prin mediere privind divortul si incredintarea copiilor minori? Se duc cu acordul in instanta sau la notar? In cazul ... (vezi toată discuția)
Tranzactie/partaj imobil karina_rose karina_rose Buna ziua sunt noua pe acest site si mi se pare de bun augur. Felicitari !!! Insa vin si eu cu o problema destul de dificila. Am divortat in 2006 iar situatia ... (vezi toată discuția)
Partaj prin tribunal sau notariat? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, Acum doua zile ceream un sfat cu privire la termenul in care poate judecatoria sa motiveze divortul. Am vazut si multumesc pentru raspuns, ca acest ... (vezi toată discuția)