avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test ADN
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test ADN

Sunt in proces de divort iar sotul a cerut tagada paternitatii iar instanta ia aprobat efectuarea testarii ADN.
Judecatoarea m-a intrebat daca sunt de acord cu aceasta testare si eu am zis ca da.
Nu s-a pus problema de cine plateste acest test.
Peste 2 saptamani trebuie sa ma prezint cu fata la IML Bucuresti dar nu stiu daca ar trebui sa am si bani pentru plata totala sau partiala a testului.
Am sunat la institut sa intreb si mi s-a spus ca acest test costa 2700 ron dar ca nu stiu cine ar trebui sa plateasca, acest lucru fiind stabilit de instanta.
Va rog daca stie cineva sa-mi zica daca ar trebui sa fac rost de bani sau nu, deoarece e o suma considerabila pt mine iar timpul este scurt.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:49, 14 Aprilie 2011
Faceti rost de bani,daca sunteti sigura ca el este tatal...,instanta va admite cererea de divort si totodata va cadea in sarcina fostului sa plateasca cheltuieli de judecata plus testul adn...,in alta ordine de idei,instanta trebuia sa precizeze cine plateste testul...,de obicei cel care il cere...
Am inteles ca in final pot sa cer si plata cheltuielilor de judecata, dar pana atunci mai este si as vrea sa stiu daca trebuie sa am acesti bani la testare sau nu in cazul in care instanta nu a spus nimic. Deci dumneavoastra spuneti ca ar trebui sa am acesti bani la mine... sigura de paternitate eu oricum sunt.
Dupa parerea mea.....sotul trebuie sa plateasca efectuarea testului...a tagaduit paternitatea...pt asta a cerut proba testului adn...cel ce solicita....trebuie sa suporte cheltuielile..altfel instanta o sa va decada din proba...ceea ce...pe el il deranjaza...deci eu zic ca nu trebuie sa platiti nimic...este interesul lui..el a solicitat.
Daca va intelegeati in sensul acesta..si in fata instantei spuneati ca sunteti de acord sa suportati partial..atunci da...altfel se prezuma ca el este cel care suporta cheltuiala.
Buna ziua,
Desi nu sunt avocata,stiu ca cel care solicita acest test trebuie sa si plateasca,asa ca dinsul este platitorul acestuia.Nu stiu situatia materiala a dinsului,ca in cazul in care nu are acesti bani si veti plati dvs.testul,se pune problema recuperarii sumei.
Cum divortul va avea o anumita durata,nu stiu daca va convine sa aveti aceasta suma ( blocata),si cine stie cind o veti putea recupera.Consultati-va cu avocatul pentru a alege cea mai buna solutie.:luck:
Am consultat un avocat care mi-a zis ca din moment ce nu s-a discutat problema platii iar eu fiind de acord cu afectuarea testului, ar trebui sa platesc jumatate din valoarea lui. De aceea intreb si pe acest site pentru a afla parerile si altor persoane care ar putea stii...

Alte discuții în legătură

Intrebare maricriss maricriss Sunt in divort .Eu nu am nici o pretentie de la sotul .Vreau sa renunt atat eu cat si copilul la numele lui, la pensia pentru intretinerea copilului. Ma poate ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere obtinut ilegal nicsitra nicsitra Bună ziua, vă rog frumos dacă puteţi să-mi răspundeţi următoarei întrebări: Unde mă pot adresa pentru daune morale din cauza unui certificat ... (vezi toată discuția)