Parintii mei in anul 1996 s-au decis sa se lase la batranete in grija fratelui meu. In consecinta am semnat o intelegere prin care:
* sora mea renunta la mostenire (ea a primit un apartament in urma decesului unui alt frate)
* fratele meu s-a angajat sa-mi cumpere o garsoniera in maxim 2 ani de semnarea actului pentru a renunta la mostenire
In baza acestei intelegeri scrise facute la notar public s-a facut act de vanzare cumparare a casei parintilor mei cu clauza de intretinere, evident.
De curand a decedat si mama mea. In ultimele 6 luni a locuit la mine intrucat fratele meu a intrat in conflic cu ea ajungandu-se nu doar la certuri ci chiar la agresiune fizica, neputand-o insa demonsttra-o cu certificat medico-legal. In aceste 6 luni eu m-am ocupat de medicamente, doctori si la final si de inmortantare.
Garoniera nu a fost cumparata nici pana in ziua de astazi si acum pe numele parintilor mei nu mai apare niciun bun din *96, casa si pamantul fiind trecute pe numele fratelui meu in baza respectivului contract de v-c.
Intrebarile mele ar fi:
Mai este valabil respectivul contract daca nu s-a respectat intelegerea de la notariat??
Cum poate fi atacat un astfel de act si ce sanse sunt sa fiu recunoscuta si eu ca mostenitor?
puteti sa atacati in instanta acel contract de vanzare daca nu s-a respectat clauza referitoare la ingrijirea parintilor. in mod cert aveti si probe.
nu este valabila intelegerea facuta din viata asupra viitoarei mosteniri. dvs cu arintii am inteles ca ati facut intelegere referitoare la ce veti mosteni de pe urma lor.
acest lucru il puteau rezolva parintii prin testament, ca alte intelegeri nu sunt legale.
daca nu ma intelegeti ce vreau sa va zic, ma puteti contacta prin mesaj privat.
Succesiune dupa frate
mihay24
Am nevoie urgent de un sfat; am fost 4 frati, acum 5 ani unul din frati a murit, el neavand copii, sotia lui a murit si ea anul trecut, parinti nostri traiesc ... (vezi toată discuția)