buna ziua, in 2007 parintii mei au luat un credit de la o banca, iar din iulie 2010nu au mai putut plati cateva luni,dar doreau sa achite si ratele din urma, dupa 6 luni rara nici un fel de evertisment au fost somati de o firma de recuperare sa achite creditul integral, cu toate ca s-au platit aproape 3 ani la zi , spunandu-li-se ca in contract se prevedea ca dupa6 luni de la neplata se face rezilierea, ideea e ca banca era datoare sa trimita un avertisment plus ca o copie dupa contract nu le-a fost data parintilor in 2007 din diverse motive. ce se poate face acum?? in conditiile in care parintii mei doresc sa plateasca dar nu pot in conditiile cerute de ei, adika sume fff mari intr-un timp ff scurt. dak ma poate ajuta cineva....:(
Ati fost somati doar verbal sau in scris?
S-a primit un titlu executoriu?
Ar fi trebuit sa primiti titlu executoriu de la un executor bancar;
Incercati sa face-ti un angajament prin care sa le platiti lunar suma de...
Mai puteti face contestatiela executarea silita si sa cereti si executarea silita ..etc
Trebuiesc vazute inscrisurile pe care le-ati primit.
faceti o sesizare la protectia consumatorului pt faptul ca nu aveti un exemplar de contract si au cesionat creanta fara sa va anunte.
cai nu prea sunt, decat sa negociati cu firma de recuperare o esalonare a sumei datorate, chiar si o micsorare a ei.
se poate ajunge la executare silita, iar daca parintii au bunuri de valoare, risca sa se vanda la licitatie, ca respectivul creditor sa-si acopere paguba
mergeti la banca si solicitati, in scris, un exemplar din contractul de credit si toate informatiile legate de restantele acumulate (de cand dateaza, cuantumul lor, penalitati calculate, etc) si intrebati si daca creanta a fost cesionata unei societati de recuperare sau in ce stadiu se afla creditul contractat. dupa ce intrati in posesia acestor informatii puteti sa decideti in a va indrepta asupra masurilor de recuperare instituite de banca, "in mod abuziv - adica fara instiintarea dvs prealabila", in baza legislatiei in vigoare aplicabile spetei respective. Oricum, succes............. :(
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Prescriere datorie
rina68
Buna ziua, in 2005 am luat un credit de 5000 lei pe 10 ani, am platit pana in mai 2009, cand am ramas fara serviciu si nu am mai putut plati
Banca a vandut ... (vezi toată discuția)